Laatste Nieuws
Home - Nieuws Regio Kust - Woonzorgcentrum Ten Anker Nieuwpoort Terug In Het Nieuws.

Woonzorgcentrum Ten Anker Nieuwpoort Terug In Het Nieuws.


Woonzorgcentrum Ten Anker Terug in het nieuws

Foto: Een bezorgde resident van het Woonzorgcentrum Ten Anker na het vernemen van het nieuws

Naar aanleiding van recente onthullingen bij Nieuwpoort Nieuws dat het personeel van het Woonzorgcentrum Ten Anker in Nieuwpoort moet betalen voor het koken van water om een kopje koffie of een kopje tee te maken, komt het schokkende nieuws dat patiënten en/of oudere inwoners van het Woonzorgcentrum Ten Anker in Nieuwpoort nu ook moeten betalen voor de inname en gebruik van vitale klinische zuurstof.

Mensen uit Nieuwpoort en West-Vlaanderen waren woedend dat het personeel 2 euro moest betalen voor het koken van water dat hun koffie en tee begeleidt en oefenden druk uit op de Vlaamse regering om een lang vergeten artikel van de Belgische grondwet waarin staat dat: “Geen enkele burger kan worden beperkt van het gebruikmaken van een apparaat waarmee water wordt gekookt om koffie en/of tee te maken ” na te leven.

De verontwaardiging, ge-uit door het West-Vlaamse en vooral door het Nieuwpoortse publiek, is zich nu aan het uitspreiden over het ganse land in het licht van dit laatste nieuws.

Nieuwpoort Nieuws kan exclusief onthullen dat de oudere residenten en patiënten van het Woonzorgcentrum Ten Anker die een respiratoire assistentie nodig hebben, moeten nu ook betalen voor elke inademing van zuurstof.

De schokkende details uit Woonzorgcentrum Ten Anker Nieuwpoort kwamen aan het licht deze morgen met het bewijs dat parkeermeter-stijl zuurstof units zijn geplaatst aan de zijkant van bedden. Eens de machine is betaald, kan de patiënt dan de vitale zuurstof inhalen.

Een verpleegster, genaamd Martine Konincks die anoniem wenst te blijven, deelde met Nieuwpoort Nieuws mee:

” Het is ongelooflijk! Sommige van onze residenten hebben gewoon het geld niet om voor hun zuurstof te betalen. De dagprijs voor een verblijf hier kost tussen 35.61 €. en 45.16 € !

Mezelf en een paar van mijn collega’s houden elke dag een collectie om geld op te halen voor de meest behoeftigden zodat ze zuurstof kunnen krijgen.”

Algemeen directeur van het WoonzorgCentrum Ten Anker, Depelgrimmenaare Roger, was niet beschikbaar voor commentaar, zodus Nieuwpoort Nieuws kan enkel speculeren dat dhr Depelgrimmenaare bezig was met andere dingen zoals het parkeren van zijn wagen in de voor rolstoelpatienten voorziene parkeerruimten van het Woonzorgcentrum.

Liefdadigheidsinstellingen hebben bevestigd dat zij contact hebben gemaakt met het personeel en de patiënten van het Woonzorgcentrum Ten Anker in verband met het verstrekken van zuurstof aan de nodigen

Donaties om Bejaarden en Ouderen te helpen  kunnen gemaakt worden online door de volgende website van de liefdadigheidsinstelling Hulp aan Senioren te bezoeken: Hulp Voor Senioren

.