Laatste Nieuws
Home - Lifestyle - “Wij wonen hier al 40 Jaar…” : Leven In Nieuwpoort als een Aangespoelde..

“Wij wonen hier al 40 Jaar…” : Leven In Nieuwpoort als een Aangespoelde..


Aangespoelden in Nieuwpoort

Wij leven hier al meer dan 40 jaar in Nieuwpoort

De meest recente volkstelling in Nieuwpoort heeft een vaak genegeerd deel van de bevolking aan het licht gebracht die elke dag in stilte lijden, eenvoudigweg omdat ze in een stad/gebied wonen waar ze niet zijn geboren en leven in Nieuwpoort als een aangespoelde..
Als onderdeel van onze rubriek Lifestyle, Nieuwpoort Nieuws duikt vandaag in het trieste, eenzame bestaan ​​van de “aangespoelden”, soms ook vernoemd als “aangewaaiden.”

Aangespoelden vormen bijna 90% van de bevolking van Nieuwpoort, waardoor het komt dat maar heel weinig mensen uit Nieuwpoort ( 11.47% ) eigenlijk nog steeds in Nieuwpoort, hun geboorteplaats, wonen.

De meeste van deze kleine groep Nieuwpoortenaren migreren naar naburige steden, vanwege een aantal redenen zoals gebrek aan werk, burgerlijke staat, huizen te duur of gewoon omdat ze een hekel hebben aan iedereen in hun geboortestad of … Ja u raadt goed, omdat er teveel aangespoelden zijn in Nieuwpoort !

Vanaf  het ogenblik niet-Nieuwpoortenaars zich in Nieuwpoort vestigen  worden ze onmiddellijk voorzien van het ‘aangespoelde-label’ en verbannen uit de rest van de gemeenschap, waarbij vele aangespoelden het label als volstrekt normaal beschouwen na een paar jaar.

Luister naar Radio Nieuwpoort

Lees ook Astridpark Nieuwpoort Krijgt Permanente Olympische Schaatspiste

“We zijn begin 1976 van Gent naar Nieuwpoort verhuisd , maar ze noemen ons nog steeds” de aangespoelden ” snikte Els Sneeman, die exclusief sprak met Nieuwpoort Nieuws gedurende de Nationale Dag van de Angespoelden, die door de NVA (Nieuwpoortse Vereninging voor Aangespoelden) was samengesteld om aangespoelden te helpen over het hele land.

“Mijn man Johan diende hier als bewaker voor dertig jaar in de Litto in de Canadalaan. Ik zat twintig jaar in het schoolcomité van Stella Maris. Ik maakte de verdomde kerk schoon elke zondag voor en na de mis. We zijn allebei in de Kaartersclub. Maar nee, voor de mensen uit Nieuwpoort zijn we hier gewoon aangespoeld met de laatste storm “.

Meestal worden de aangespoelden net als andere leden van de Nieuwpoortse gemeenschap behandeld in het gezelschap van hun buren of vrienden (als ze vrienden hebben), maar beschouwd als ‘aangespoelden’ zodra hun rug is gedraaid,  terwijl op anderen neer gekeken wordt als: ‘ze zijn  zo slecht als de vreemdelingen ‘, en ‘meer dan waarschijnlijk een soort drugsdealer ‘, iets dat een woordvoerder van de NVA wil aanpakken.

“In Nieuwpoort alleen lijden er dagelijks meer dan zes duizend (6000) aangespoelden,” zei An Verbeecke, een aangespoelde uit Lombardsijde die tien jaar geleden naar Nieuwpoort verhuisde.

Deze mensen worden gemarginaliseerd in hun gemeenschap en gescheiden van essentiële diensten zoals pinten op den tap zetten in de cafes, vermindering krijgen in restaurants en gratis vis krijgen in de vismijn of gratis pinten krijgen als een of andere sportclub een soort van kampionschap wint……. En voor wat? Om bij  mensen te wonen die besloten om ergens te gaan wonen dat meer dan tien minuten verder is dan waar ze geboren waren. “

Als je een aangespoelde bent en als dit artikel  je emotioneel geraakt heeft, Fuck Off alsjeblieft onmiddelijk terug naar de stad waar je vandaan kwam.