Laatste Nieuws
Home - Politiek - Vlaamse Parlementsleden Bezorgen Ouders Koppijn.

Vlaamse Parlementsleden Bezorgen Ouders Koppijn.


Vlaamse Parlementsleden maken ouders bezorgd.

Vlaamse Parlementsleden maken ouders bezorgd.

OUDERS van Vlaamse parlementsleden waaronder Philippe Muytens en  Liesbeth Homans zijn momenteel aan het piekeren over hoe ze hun kinderen kunnen vermaken en hoe ze hen op het rechte pad kunnen houden gedurende hun extra lange zomerpauze sinds de laatste Vlaamse parlementsleden verkiezing.

De meer dan 15 weken zomerpauze is al lang een bron van hoofdpijn en zorgen voor de families van de Vlaamse parlementsleden, en sommige gezinnen moeten zich wenden tot dure Zomerkampen om de Vlaamse parlementsleden en ministers rustig te houden.

“Onze Philippe bleef maar zeuren en zei ‘Mamma ik verveel me, ik verveel me Mamma'”, zei mevrouw Muytens, moeder van de Vlaamse minister Philippe Muytens bevoegd voor Economie, Innovatie, Overheidsinstrumentarium, Werk en Sport.

“Dus ik breng hem elke ochtend naar een zomerkamp in Antwerpen, zodat ik de boodschappen kan doen. Hij vindt het echt leuk en geniet ervan. En het is goed om te weten dat hij in veilige handen is en zich niet misdraagt.

Vorig jaar speelde hij met een aantal van de wat ruwere jongens uit Antwerpen en hij kwam terug thuis met een gebroken sleutelbeen. Hij wilde me niet vertellen hoe het gebeurde. ‘Ik viel, Mamma’ was alles wat de deugniet zei. “

Daar vele ouders van Vlaamse parlementsleden en ministers werken van 9 tot 5, kinderopvang tijdens de zomermaanden kan een groot probleem zijn.

Dhr Homans, vader van Vlaams parlementslid Liesbeth Homans en viceminister-president van de Vlaams Regering en bevoegd voor: Binnenlands bestuur, Stedenbeleid, Bestuurszaken,   Inburgering, Wonen, Sociale Economie, Armoede en Gelijke kansen, is gelukkig genoeg om iemand te hebben om op zijn dochter te letten tijdens het verlof.

“Mijn Moeder ( Liesbeth’s Oma) is nog in leven, dus we sturen Liesbeth naar haar op het platte land en ze verblijft daar voor een paar weken”, aldus de heer Homans

“Moeder houdt echt van haar, en het is goed voor Liesbeth om in de natuur te spelen en een beetje frisse lucht in te ademen. Ze helpt ook een beetje op de boerderij, koeien melken en zo…

Maar ze benadert nu die leeftijd waar ze naar de jongens begint te kijken, dus ik zou zeggen dat dit het laatste jaar zal zijn dat ze bij haar oma blijft. Je probeert om ze onschuldig te houden voor zo lang als je kunt, maar ze groeien zo snel op”

Hoewel normaal gesproken de zomervakantie een tijd voor plezier en vermaak is, een paar Vlaamse parlementsleden gebruiken de extra lange zomervakantie om hun geheugen op te frissen en nieuwe kennis op te doen: Hilde Crevits is op een cursus voor onderwijzers en Joke Schauvliege woont een cursus van Landbouwkunde bij.