Laatste Nieuws
Home - Nieuws Regio Kust - Verontwaardiging bij Staketsel in Nieuwpoort nadat een walvis uit de zee getrokken werd, gewoon voor een selfie!

Verontwaardiging bij Staketsel in Nieuwpoort nadat een walvis uit de zee getrokken werd, gewoon voor een selfie!


Verontwaardiging in Nieuwpoort nadat een walvis uit de zee getrokken werd, gewoon voor een selfie!

Staketsel Nieuwpoort

Orde- en reddingsdiensten hebben vandaag het gedrag van een Antwerpse vrouw die, met de hulp van haar echtgenoot en zijn broer, een bultrugwalvis van 30.000 kilo uit de zee op het strand nabij het staketsel in Nieuwpoort trokken -‘gewoon om een ​​selfie te maken’-, ten strengste veroordeeld.

Vanaf ongeveer 10.34 uur werd de bultrug tussen De Panne en Nieuwpoort gezien door talrijke vakantiegangers wat als gevolg had dat veel toeristen en lokale inwoners zich verzamelden aan het strand in Nieuwpoort Bad, waar het zeezoogdier voor enkele uren rondzwom sedert 12.28 uur nabij het staketsel in Nieuwpoort Bad, om getuige te zijn van het zeldzame schouwspel, maar de vrouw, haar echtgenoot en zijn broer hadden andere ideeën voor het zeezoogdier.

“Ik zag twee corpulente mannen van het westerstaketsel in het water springen met touwen en ze begonnen naar de walvis te zwemmen”, vertelde een lokale visser die aan het vissen was van op het staketsel in Nieuwpoort en die tijdens de ganse scene popcorn aan het eten was.

“Nadat ze eerst een beetje rondspartelden in het water rond de walvis, slaagden de twee mannen op de één of andere manier er in om touwen rond de walvis te strikken en begonnen hem langzaam naar het strand te slepen terwijl ze elkaar aanspoorden in hun overstaanbaar dialekt “.

Lees ook: We vragen ons gewoon af als u ook dit in de opmerkingen wil uitvechten op FB met andere lezers die een reaktie laten.

Geschrokken ooggetuigen keken toe toen de jonge vrouw selfies naast de walvis nam terwijl haar man en zijn broer de walvis vasthielden.

“De walvis maakte vreselijke geluiden net zoals het begon te verstikken of zoiets,” herinnerde een andere visser. “Gelukkig kwam de reddingsdienst tussenbeide en spoorden de twee mannen en de vrouw aan om de walvis terug vrij te laten. De twee mannen grepen vervolgens de arme walvis bij de staart en sleurden hem terug van het strand alvorens hem terug in de zee te slingerden met een grote splash. Nadien wandelden ze rustig voort langs het strand alsof er niets gebeurd was.. Mensen waren echt geschokt “.

De ordediensten arriveerden na een aantal uren snel ter plaatste en arresteerde de twee broers , Johan en Mark Vanswaevel, te samen met Marianne Vanswaevel, de echtgenote van Johan,  die naar verluidt haar man en zijn broer had uitgedaagd om de walvis te vangen zodat ze een selfie kon nemen. Alle drie kregen een waarschuwing en werden zonder een proces-verbaal vrijgelaten.

In mei vorig jaar werd hetzelfde dier mogelijk ook gezien in Bénodet, voor de kust van Bretagne (Frankrijk), en alsook voor de kust van Marazion, dichtbij Penzance (Cornwall)

Men raadt aan om zeezoogdieren, waaronder ook zeehonden  die zich in de zee of op het strand bevinden -en Antwerpenaren- niet te benaderen…

t