Laatste Nieuws
Home - Nieuws Regio Kust - Stuiverwijk Nieuwpoort: Buren naar de rechtbank over eigenaarschap

Stuiverwijk Nieuwpoort: Buren naar de rechtbank over eigenaarschap


Stuiverwijk Nieuwpoort

Tuinafscheiding betwist in rechtbank

Stuiverwijk Nieuwpoort. Godfried Tjaecke en Martin Dekortenaere, twee buren uit de Stuiverwijk in Nieuwpoort zijn begonnen met een gerechtelijke procedure om te achterhalen wie er verplicht is om een ​​tuinafsluiting te repareren dat hun tuinen scheidt en voor eens en vooral te achterhalen wie de eigenaar is

De 2-bij-4mtr tuinafsluiting, bestaande uit 2 individuele houten panelen die de twee-onder-een-dak woningen van de Nieuwpoortse families verdeelt, verbrijzelde in stukken en werd vernietigd tijdens de stormachtige omstandigheden van Storm Ophelia in oktober vorig jaar.

Hoewel de kosten van het vervangen van het paneel op zijn best minimaal zijn, hebben de familie Tjaecke en de familie Dekortenaere het op zich genomen om verwikkeld te worden in een langdurig debat over wie het paneel bezat, zonder dat er een duidelijk antwoord werd gegeven.

“Als je de rest van de tuinen bekijkt, dan zie je dat het eerste huis met huisnummer 2 een paneel heeft, dus dat betekent dat het tegenoverliggende  paneel bij het volgende huis, nr4, hoort”, zei Godfried Tjaecke ,wijzend vanuit het raam van de slaapkamer op de eerste verdieping.

Lees Ook Parklaan Inwoners getroffen door noodweer

Luister naar Radio Nieuwpoort Nieuws

“Dus, als je zo blijft aftellen, zie je dat het paneel dat hier is gebroken aan de kant van de Dekortenaere’s ligt, dus dat betekent dat het hun tuinafscherming is. Ik bezit de afsluiting aan de andere kant, die niet gebroken is. Het is een eenvoudige wet”.

Dit werd betwist door Dekortenaere, die erop wees dat de telling van de tuinafshermingen moet beginnen vanaf het andere einde van de straat in de woonwijk, wat betekend dat de Tjaecke’s verantwoordelijk zijn voor de reparaties van de tuinafscherming

“Bovendien merk je dat het paneel in onze tuin viel, omver geblazen door de wind die van hun kant kwam”, zei Dekortenaere, die echt niets beters te doen heeft.

“Hun wind, hun probleem. De wind kwam niet uit mijn tuin en blaasde geen paneel in de zijne, het was andersom. Ik ben bereid om dit tot het bittere einde te bestrijden in de rechtbank”.