Laatste Nieuws
Home - Nieuws Regio Kust - Skatepark In Nieuwpoort Ziet Nieuwe Skateboard Trend.

Skatepark In Nieuwpoort Ziet Nieuwe Skateboard Trend.


 Skatepark in Nieuwpoort : Skateboard demonstratie was succes.

Een Profesionele Skater geeft een demonstratie in het Skatepark Nieuwpoort

Een Profesionele Skater geeft een demonstratie in het Skatepark Nieuwpoort

Het Skatepark in Nieuwpoort was het trefpunt van tientallen jongeren en skateboarders die hun ogen niet konden geloven toen  -enkel twee weken na de officiele opening van het Skatepark in Nieuwpoort  -een skate demonstratie werd gegeven met een Hoverboard door een distributeur van skateboards in Belgie die het Skatepark Nieuwpoort uitgekozen had omdat het een van de beste Skateparks in Belgie is.

Het is werkelijk een eer voor de stad om zo’n demonstratie in het nieuwe skatepark in Nieuwpoort te zien en het toont aan dat het de moeite waard was om een echt skatepark in Nieuwpoort aan te leggen. Voordien stonden er verspreid over Nieuwpoort een aantal skatetoestellen, maar nu hebben we een volwaardig skatepark in Nieuwpoort met skaterampen aangelegd in beton zodat er nergens naden zitten”, deelde sportschepen Rik Lips (CD&V) mee met Nieuwpoort Nieuws.

De skate demonstratie die uitgevoerd werd door een profesionele skateboarder met een Hoverboard was in feite een skateboard dat, in plaats van wieltjes, een electrostatic repulsion syteem heeft, gekoppeld met superconducterende electromagneten en is gemaakt van carbon fiber en paramagnetisch titanium, die het uiterst licht maken maar terzelfdertijd sterk genoeg maakt zodat de skater een multitude van freestyle tricks kan uitvoeren zonder zijn board te breken.

De board, waarvan er enkel een 100-tal beschikbaar waren voor de Belgische markt, was uitverkocht in 2 uren en de vraag is zo groot dat er nu een wachttijd is van 4 maanden voordat het volgende lot van hoverboards Belgie bereikt.

De Hoverboard is gedreven door een 20Ah Lithium batterij, goed voor 5 uren hovering met een topspeed van 25km/h, weegt 12 kilo en kan een persoon van 80 kilo met gemak dragen tot op een hoogte van 2 tot 3 meter.

Via een nieuw ontwikkelde App, die het controlecentrum is van de Board, start men de Hoverboard op via Bluetooth en kan men ook het traject, afstand, snelheid en resterend batterijvermogen zien.

De App laat je ook toe om je positie/locatie te delen met vrienden via sociale media zoals Twitter, Facebook en Google Earth.

voetgrip is gemaakt uit injection-molded resin en bedekt met een laag high-grip foam

Bovenkant: de voetgrip is gemaakt uit injection-molded resin en bedekt met een laag high-grip foam

De voetgrip is gemaakt uit injection-molded resin en bedekt met een laag high-grip foam, maar kan ook 180 graden roteren zodat men een optimale houding kan aannemen. De voet lock and voet unlock is gecontroleerd via de mobile app.

Gemaakt van enkel 2 delen van paramagnetic titanium, de board heeft een zeer hoog sterkte-tot-gewicht ratio. De buitenkant is ge-airbrushed met verschillende lagen van high temperature ceramic-based verf met scratch-resistant epoxy for een maximale duurzaamheid..

Onderkant: de 2 high-power electromagneten en de paramagnetic titanium structuur

Onderkant: de 2 high-power electromagneten en de paramagnetic titanium structuur

Dankzij de 2 high-power electromagneten, gemaakt van het beste materiaal dat beschikbaar is, de Hoverboard kan een gewicht van net onder 100kilo 2-3 meter hoog heffen. De board performeerd best wanneer het is gebruikt over vlak asfalt of glasbeton of elk oppervlak dat geen magnetische of conducterende eigenschappen heeft.

Het Skatepark in Nieuwpoort is gelegen aan de Dudenhovenlaan nabij het sportplein in Nieuwpoort.

Voor meer informatie over de openingsuren van het skatepark in Nieuwpoort, gelieve de jeugddienst van de stad Nieuwpoort te contacteren.