Laatste Nieuws
Home - Nieuws Regio Kust - Senioren uit Nieuwpoort terug aan het werk.

Senioren uit Nieuwpoort terug aan het werk.


Senioren Uit Nieuwpoort Krijgen 3 Euro Extra

Senior uit Nieuwpoort

Senior uit Nieuwpoort

 Nieuwpoort Nieuws heeft inzage gekregen in een nieuw onderzoek dat een duizelingwekkende daling aantoont van het aantal mannelijke senioren uit Nieuwpoort die rondwandelen met hun handen achter hun rug.

Mannelijke senioren die rondwandelen met hun handen op de achterzijde en/of met een pet als hoofddekesel, zijn synoniem met de West-Vlaamse cultuur voor honderden jaren, maar recente cijfers tonen aan dat er minder dan 600 van hen nog in omloop zijn.

Tot in de late jaren 90, zou men de herkenbare figuren zien rondhangen en wandelen in Nieuwpoort of rond elk dorp of kruispunt, al starende naar passerende auto’s en met elkaar te mompelen over niets in het bijzonder.

“Wij geloven dat de afnemende aantallen zijn gedaald door een beter begrip van de mode en lichaamspostuur onder onze senioren”,vertelde hoofdonderzoeker van de studie Tomas Vermeersch Nieuwpoort Nieuws. “Oudere volwassenen hebben niet zo hard gewerkt als hun voorgangers gedurende de laatste 25 jaar.”

“Oudere mannen die rondlopen met hun handen achter hun rug zijn een uitstervend ras.” voegde hij eraan toe.

De daling heeft ook de verkoop van Petten in Hoedenzaken in het hele land hard getrofffen, met 12.000 verkoopspunten voor hoofdeksels gesloten in het laatste jaar alleen.

Mijn familie is in de Pet-en-Hoeden zaak voor meer dan 800 jaar.”, zei petverkoper voor senioren in Brugge, Jean Bultinck.

“We moesten onze winkel voor senioren uit Nieuwpoort deze week sluiten nadat onze lokale man plotseling overleed nadat hij rondwandelde met zijn handen achter zijn rug en toen op zijn gezicht viel..
“Dat is het probleem als je met je handen achter je rug rondwandeld….”, concludeerde hij.

De regering heeft opgeroepen tot een herintroductie programma die bedoeld is om senioren terug te overtuigen in het dragen van de petten, en heeft een -door de Vlaamse regering gefinancierde- ‘hoe wandelen met je handen achter je rug cursus’ aangekongigd voor begin 2015.

Onder de nieuwe regeling zullen gepensioneerden en senioren uit Nieuwpoort en West-Vlaanderen een extra € 3 per week krijgen om rond te wandelen in hun lokale stad of dorp voor twee uur per dag.