Laatste Nieuws
Home - Gezondheid - Senioren uit Nieuwpoort Ondernemen Epische Tocht!

Senioren uit Nieuwpoort Ondernemen Epische Tocht!


Senioren uit Nieuwpoort Ondernemen Epische Tocht.

Senioren uit Nieuwpoort Ondernemen Epische Tocht.

Een senior echtpaar uit Antwerpen die nu in Nieuwpoort wonen sedert ze op pensioen gegaan zijn,  zijn begonnen met de laatste voorbereidingen voor hun dagelijkse 3km wandeling langs de havengeul met geen kosten gespaard om ervoor te zorgen dat ze de tocht voltooien zonder slachtoffer te worden van eventuele onvoorziene uitdagingen die zich kunnen voor doen gedurende dergelijke aktiviteiten.

Martine(62) en Luc(65) Hoogeboom, uit Antwerpen, brachten ongeveer vier uur door met het plannen van hun route en twee meer uren met het aantrekken van hun wandelkledij, ervoor zorgend dat hun Hi-Vis (High-Visability) fluorescerende jasjes correct over hun North Face en Under Armour vesten aangetrokken waren.

Het duo zorgde ervoor dat hun UV-bestendige ‘wraparound’ zonnebrillen in de correcte positie waren om de strijd tegen de verblindende winterzon aan te gaan en beiden droegen een Helly Hanssen fleece-hoed om hun hoofdhuid te beschermen zodat het niet zou worden afgeblazen van hun schedels door de harde stormen die de Nieuwpoortse havengeul kunnen tijsteren.

Met een trekking-pole in elke hand, om hen te helpen de verraderlijke tarmac oppervlaktes te overkomen in geval ze die zouden tegenkomen op hun 45 minuten durende reis, de dappere zielen begonnen hun epische wandeling vooraleer eerst een pauze van een half uur te houden aan het begin van de route ter hoogte van de Superdry op de Albert I laan om hun musculus gastrocnemius (kuitspier) en musculus plantaris (voetzoolspier) en andere spieren op te warmen en herhaaldelijk te rekken en te masseren.

“Het is veel moediger wat ze doen dan wat ik ooit heb gedaan,” zuchtte Ygnace Declerck, een passerende vrachtwagenchauffeur die keek naar het echtpaar toen ze hun epische reis begonnen.

“Je moet gewoon maar naar hen kijken, ongelooflijk! De techniek dat ze uitoefen om die trekking-stokken in de grond te steken en de kracht dat ze in hun kontspieren hebben om die benen te bewegen…echt ongelooflijk!

“Dit is geen echtpaar dat tevreden is met het comfort van hun gepensioneerd leven; ze zijn pioniers, verkenners van de groote leegtes … kampioenen…Kings Among Us! ” voegde hij eraan toe.

Na een lange periode in een hyperbare zuurstoftherapie kamer om hun ademhaling te reguleren, het Hoogeboom echtpaar slaagde er in om terug naar hun basiskamp buiten hun appartement bij de Colruyt op de Albert I Laan te gaan, voordat ze naar binnen gingen waar ze genoten van een kopje thee.