Laatste Nieuws
Home - Gezondheid - ‘Self-Confessed Roodharige’ Jimmy Verneute Legt Alles Bloot Over Zijn Jeugd en Relatie Met Raoul Lambert !

‘Self-Confessed Roodharige’ Jimmy Verneute Legt Alles Bloot Over Zijn Jeugd en Relatie Met Raoul Lambert !'Self Confessed Roodharige' Jimmy Verneute Legt Alles Bloot

‘Self-Confessed’ Roodharige Jimmy Verneute Legt Alles Bloot

In een uniek interview met Nieuwpoort Nieuws, ‘Self-confessed roodharige’ Nieuwpoortenaar Jimmy Verneute spreekt openlijk uit over zijn jeugdherinneringen  en over zijn relatie met voetballer Raoul Lambert.

Ik was, voor een groot deel van mijn leven, een roste-hater, iets dat  des te meer zeer gecompliceerd voor mij was daar ik zelf een roste ben, iets waar ik niets kan aan doen.

Cutting edge medische technologie kon me zelfs niet helpen. Ze hadden zelfs een speciaal geneesmiddel ontwikkeld voor mij zodat  mijn rood haar van kleur zou veranderen maar zelfs dat werkte alleen maar voor een paar dagen

Mijn roodharige en bijbehorende genen waren gewoon te sterk, iedere keer dat  ik mijn haar kleurde kwam die rostigheid terug. Het speelde geen rol als ik mijn haar kleurde in het bruin, zwart of blond, Het had gewoon geen effect, gelijk welke formule of haarkleurprodukt ik ook gebruikte, het bleef rood en ik bleef een rostn.

Maar dan kwam het lot tussenbeide. Als tiener en in mijn meest beïnvloedbare jaren, zag ik een sprinkeltje hoop aan de horizon, in de vorm van een Belgische voetballer… Zijn naam: Raoul Lambert

Het lot kwam tussenbeide in de vorm van Raoul Lambert

Het lot kwam tussenbeide in de vorm van Raoul Lambert

Voor de andere kinderen uit de buurt waar ik opgroeide deden zijn vurige rode manen niets, maar voor mij was het een soort van openbaring. Ik weet dat dit bizar kan zijn voor sommige van uw lezers, maar voor mij, een rost kind die opgroeide in Nieuwpoort….. Raoul was het beste sedert gesneden brood met Nutella, met de korstjes afgesneden natuurlijk.

Ik was constant gebullied op school en de verwijten dat ze me toeschreeuwden waren ongelooflijk…  Ik zal dat nooit vergeten..: Hei viertorre, je verblind me. en; heb je tegen de wind in gescheten? ..ongelooflijk…!

Iedere keer dat er een Club Brugge voetbalmatch was op TV, was ik gefixeerd aan het scherm en aan de grond genageld. Zijn haar sprak op vrijwel dezelfde manier zoals hij sprak en beweegde zoals hij beweegde met de voetbal aan zijn voeten. Hij zei in mijn dromen: ‘Jimmy, je weet wel dat er niks verkeerd is met je rostigheid.

Omdat hij uitblonk als speler in het Belgische nationale team als roodharige en een rosten,, kwam ik tot de conclusie dat ik me niet meer zou moeten beschaamd voelen voor mijn roste uiterlijk en mijn rode schaamharen die begonnen te groeien en al vlug ging ik uit naar de Climax in de Kokstraat omdat ik gehoord had dat de Climax was soort of een ontmoetingsoord voor roste mensen.

Toen ik 13 was ontmoette ik daar een meisje, een roste, en een paar dagen later  verloren we beiden onze maagdelijkheid. Dit was iets dat me nog meer aanmoedigde en ik verliet het ouderlijke huis meer en meer zonder de  gebruikelijke 5 hoeden en 2 baseballpetjes om mijn rood haar te bedekken en als bescherming tegen de zon.

Langzaam maar zeker aanvaardde en omhelsde ik mijn rostigheid en de genitische mutatie van  mijn mijn melanocortin 1 receptor gen die zich bevindt op mijn 16de chromosoon… 

Maar dan op een dag, Raoul schoor  bijna al zijn haar af. Raoul schoor zijn verdomde hoofd!!!!

In mijn ogen had hij zijn rostigheid verlaten, en als gevolg daarvan, mij verlaten. Uit blinde en roste woede sneed ik mijn rost haar af, bundelde  het tesamen zoals een pruik en stuurde het op met de post naar Raoul met de boodschap ‘ROSTE VERADER’… Maar antwoorden deed hij niet.

Een paar weken later was ik terug verslaafd aan de peroxide,  vrij moeilijk om daarvan af te kicken zou ik zeggen als je 15 of meer flessen per dag moet gebruiken…

Dit resulteerde ook in meer visites naar de dokter wat in zichzelf resulteerde in meer “geen genezing ‘diagnoses”, en die onbekwame doktor was meer geïnteresseerd in praten tegen mensen met  zwart, bruin en blond haar.

Gedurende deze donkere tijden, een klein maar belangrijk detail ontging me: Raoul speelde nog steeds voetbal en was voor de 4de keer in het Belgische Nationale team.. Vuurrode manen of niet , hij was een  roste – alhoewel geschoren – nationale held.

Dan, eindelijk, eindelijk drong het tot me door.  Zijn roodharigheid was niet alleen in zijn haar, het was in hem de hele tijd.

En zo is het ook met mij. Het is in mijn bleke huid, mijn sproeten, zelfs in het pluishaarbosje op mijn kont, mijn balzak en de 17 haartjes die een cirkeltje vormen rond mijn rechtertepel en de 4 haartjes die mijn borsthaar vormen.. Steek me met een mes en mijn bloed zal rood zijn. Geef me een slag op mijn neus en  mijn rood bloed zal eruit stromen..  met fierheid!

Zonder Raoul, deze gevoelens zouden nooit mogelijk zijn geweest.

Weet je, ik ontmoette hem eens, nou ja, ik zag hem vanaf de andere kant van de weg, ik denk dat hij het was, uuhm, mijn gezichtsvermogen is niet te goed.

Maar in ieder grval, mijn ogen kruisten de zijne, daarvan ben ik  zeker . En dan die vurige blik… dat zei het allemaal, met enkel zijn ogen zei hij ‘JIJ bent een roste!! Ik ben ook een roste, wees er op trots op’.

Dank je wel Raoul dank je.

Jimmy.