Laatste Nieuws
Home - Nieuws Regio Kust - Opnieuw Ophef in Restaurant in Nieuwpoort ! Kindje toegang geweigerd. De Reden…?

Opnieuw Ophef in Restaurant in Nieuwpoort ! Kindje toegang geweigerd. De Reden…?


Opnieuw Ophef in Restaurant in Nieuwpoort ! Kindje toegang geweigerd..

Opnieuw Ophef in Restaurant in Nieuwpoort ! Kindje toegang geweigerd..

In Nieuwpoort is opnieuw ophef ontstaan in een restaurant in Nieuwpoort nadat een kindje gevraagd werd om het prominente restaurant gelegen aan de zeedijk in Nieuwpoort te verlaten. De reden? Antwerpse ouders!

Het incident vond afgelopen weekend plaats in een restaurant in Nieuwpoort zondagnamiddag toen een gezin kwam om er te eten.

10-jarige Hans Dejaechere had er naar uitgekeken om chicken nuggets met frieten te eten in brasserie Chez Soi Chez Moi op de zeedijk in Nieuwpoort toen hij de deur werd  uitgestuurd omdat een serveur zijn moeder en vader met een Antwerps dialect hoorde praten.

De zaakvoerder van het kindvriendelijke restaurant in Nieuwpoort verontschuldigde zich voor het niet toelaten van het kind maar verdedigde zijn beslissing om de toegang te weigeren, gebaseerd op het feit dat het kind vergezeld was door zijn ouders die met een sterk Antwerps dialect spraken.

LEES OOK: Ouders In Schok Na Behandeling Van 7-Jarige In School

Hij verklaarde dat het bedrijfsbeleid was om Antwerpse ouders niet te laten eten in het restaurant tijdens piekuren. En bovendien, benadrukte hij, zijn er ook heel wat investeringen gedaan om de zaak kindvriendelijk te maken.

“Onze excuses aan Hansje, maar we hebben gemerkt dat klanten niet willen eten terwijl er Antwerpse ouders in de buurt zijn”, zegt Jan Conicks, zaakvoerder van de populaire brasserie op de zeedijk in Nieuwpoort.

“Het is bekend dat Antwerpse ouders veel overlast in restaurants veroorzaken, zoals klagen over alles en onze serveurs en andere klanten lastig vallen in hun onverstaanbaar dialect.
We proberen hier een leuke sfeer te creëren en dat kunnen we gewoon niet doen als er een Antwerpenaren aan tafel zitten die denken dat ze beter zijn dan anderen “.

Hans dwong zijn vader, een leraar, en zijn moeder, een lerares, om hem naar een nabijgelegen restaurant in Nieuwpoort te brengen met voldoende faciliteiten voor Antwerpse ouders.

 

Update: Hansje at al zijn eten en had een vanille ijscreme met chocoladesaus voor desert.