Laatste Nieuws
Home - Lifestyle - Vrouw uit regio Nieuwpoort wil grotere make-upspiegel in auto’s

Vrouw uit regio Nieuwpoort wil grotere make-upspiegel in auto’s


Els Deschaevere wil grotere make-up spiegels in auto's

Els Deschaevere wil grotere make-up spiegels in auto’s

Een vrouw uit de omgeving van Nieuwpoort heeft een oproep gedaan aan autofabrikanten om de ‘make-upspiegel’ in het midden van de voorruit groter te maken. Ze beweert dat het huidige ontwerp van de spiegel te klein is en niet haar hele gezicht weerspiegelt en praktisch onbruikbaar is voor vrouwen.

“Het is duidelijk dat een man ook dit heeft ontworpen! Een man  die geen ervaring heeft met het aanbrengen van make-up terwijl hij de kinderen naar school brengt met de wagen “, zei automobilist Els Deschaevere op haar Facepookpagina, terwijl ze een online petitie begon om de spiegelafmetingen te corrigeren.

Lees Ook Verontwaardiging bij Staketsel in Nieuwpoort nadat een walvis uit de zee getrokken werd, gewoon voor een selfie!

“Hoewel ik de make-upspiegel de hele tijd recht tegenover me heb, kan ik alleen mijn ogen zien en moet ik de spiegel en soms de positie van mijn eigen hoofd aanpassen om mijn lippenstift en mijn eye-liner te gebruiken.

Els Deschaevere wil grotere make-up spiegels in auto's

Els Deschaevere wil grotere make-upspiegels in auto’s

Dit is natuurlijk zeer gevaarlijk omdat het de aandacht afleidt  en daar moet iets aan gedaan worden. De ontwerpers van deze make-upspiegels zouden dit moeten overwegen in hun design zodat het gemakkelijker is voor vrouwen om make-up aan te brengen!”

Wijzend op een door mannen gedomineerde industrie als de oorzaak van het probleem, moedigde ze vrouwelijke chauffeurs aan de petitie te tekenen zodat mannelijke ontwerpers de ontwikkeling van hun producten serieuzer nemen en meer aandacht besteden aan het produceren van meer vrouwelijke georiënteerde items in wagens.

“Het is geen rocket science,” suggereerde een andere campagnevoerder, “en eerlijk gezegd, ze hebben wel een handige knop ingebouwd die de make-upspiegel laat zakken wanneer dat nodig is, maar waarom zouden ze niet gewoon de breedte van de spiegel groter maken? Het slaat helemaal nergens op.