Laatste Nieuws
Home - Gezondheid - Racisten en homofoben verbranden 400 calorieën en tot 30.000 hersencellen per dag

Racisten en homofoben verbranden 400 calorieën en tot 30.000 hersencellen per dag


racisme en homofobie

Racisme en homofobie : Good for the body, bad for the soul

HET is goed voor het lichaam maar slecht voor de geest. Het is officieel: Racisme verbrand maar liefst 400 calorieën per dag, maar het goede nieuws, zoals vaak het geval is, komt met slecht nieuws; je zou wel 40.000 hersencellen kunnen verliezen iedere keer je een racistische of homofobische opmerking maakt.

Hoewel veel mensen gefascineerd zullen zijn door het nieuwe onderzoek, uitgevoerd in Gent en Brussel, het komt als een  verrassing voor de meeste mensen dat de gemiddelde racist of homofoob eigenlijk zoveel hersencellen heeft om te verbranden.

“Typisch  gezien, wanneer de gemiddelde racist of homofoob bezig is met opmerkingen te sputteren, ervaren ze dezelfde soort ‘high’ en adrenalinestoot als mensen die uitwerken in de gym, en nu kunnen we bewijzen dat dat geen toeval is omdat het die calorieën echt verbrandt”, legt Professor Sociologie aan de Vrije Universiteit Brussel en onderzoeker aan de Universiteit Gent Pieter-Paul Verhaeghe uit.

Ondanks het feit dat het gemiddelde menselijke brein meer dan 100 miljard hersencellen bevat, moedigt geen enkele gezondheidsexpert mensen aan om racisme als een vorm van lichaamsbeweging op te nemen vanwege de langetermijneffecten op de geest.

Luister naar Radio Nieuwpoort

Lees ook Dagelijks Alcohol Drinken Vermindert het Risico van Oud te worden met 70%

Sommige mensen die al racisme en homofobie gebruiken om een ​​paar calorieën te verbranden, hebben zichzelf echter verdedigd.

“Kijk eens, ik heb geen tijd om naar de gym te gaan, dus ja, ik spreek en luister naar mijn Waalse buren en ik zou misschien goeiedag zeggen tegen die Syrierss die hoogstwaarschijnlijk oorspronkelijk uit Estland komen, maar het punt is dat ik ze niet leuk vind en dat is zo goed als een uurtje uitwerken in de gym, “bevestigde lokale racist en NVA’r Hans Verstraete.

“Als racisten proberen hun racisme op een slimme en verwaande manier te verbergen, of ze zeggen dat ze eigenlijk geen racist of homofoob zijn, maak je geen zorgen, ze verbranden dezelfde hoeveelheid calorieën en hersencellen,”
stelde professor Verhaeghe ons gerust.