Laatste Nieuws
Home - Gezondheid - ” Het gedacht van een vinger op mijn reet te hebben is erger dan het gedacht van prostaatkanker te hebben”

” Het gedacht van een vinger op mijn reet te hebben is erger dan het gedacht van prostaatkanker te hebben”


" Het gedacht van een vinger op mijn reet te hebben is erger dan het gedacht van prostaatkanker te hebben"

” Het gedacht van een vinger op mijn reet te hebben is erger dan het gedacht van prostaatkanker te hebben”

HOEWEL MEER DAN 9.000 mannen in Belgie elk jaar worden gediagnosticeerd met prostaatkanker, één man uit Oostende weigert standvastig de testprocedure die zijn leven zou kunnen redden omdat hij ‘het gevoel heeft dat hij geneukt wordt als een arts zijn kont onderzoekt.’

42-jarige David Vanparijs uit de Vanizeghemstraat in Oostende, bevindt zich in de demografie van mannen die een regelmatige controle van de prostaat moeten ondergaan, een eenvoudig onderzoek dat kan helpen bij het herkennen van de vroege waarschuwingssignalen van de op één na meest voorkomende kanker in Belgische mannen: Prostaatkanker !

Lees ook Dagelijks Alcohol Drinken Vermindert het Risico van Oud te worden met 70%

Luister naar Radio Nieuwpoort

Ontevreden over het feit dat de check-up uitgevoerd wordt door medische gekwalificeerde personen die een manueel onderzoek van het rectum uitvoeren , Vanparijs heeft duidelijk gemaakt dat hij liever zijn kansen met prostaatkanker wil nemen dan een licht ongemak te verdragen dat minder tijd in beslag neemt dan een schoenveter te strikken.

“OeiOeioei, de verdomde gedachten ervan. Een hele vinger, in de kont. Echt niet, “zei de ex-vader-van-drie. “Geen kans. Het is net alsof je naar de tandarts gaat, maar niet voor je tanden. Toegegeven, als ze iets zouden vinden – ze zouden het snel kunnen behandelen, want hoe eerder je deze dingen behandelt, hoe hoger het overlevingspercentage is, maar uuhm … een vinger op mijn reet? Nee!. Ik ben niet man genoeg  om iemand mij dat te laten aandoen “.

Ga naar HIER voor meer informatie over hoe je je leven te redden door iemand  een vinger op je kont te laten schuiven