Laatste Nieuws
Home - Nieuws Regio Kust - Politie Westkust binnenkort in Episode van ‘World’s Most Dangerous Police Chases’

Politie Westkust binnenkort in Episode van ‘World’s Most Dangerous Police Chases’


Politie Kust

World’s Most Dangerous Police Chases

Leden van de Politie Westkust die vanochtend betrokken waren bij de highspeed achtervolging van een gestolen Porche Cayenne op de kustbaan tussen Koksijde en Nieuwpoort, kunnen zich zelf een klopje op de schouder geven na het nieuws te vernemen dat hun inspanningen op het Amerikaanse tv-programma ‘World’s Most Dangerous Police Chases’ zal verschijnen.

De levensgevaarlijke achtervolging, waarbij de dappere agenten van de Politie Westkust het risico liepen ernstig gewond te worden in een poging om twee criminelen die een luxueuze wagen gestolen hadden te stoppen, bereikte snelheden van meer dan 54km/h in een 50km/h zone en vormde een ernstige bedreiging voor de openbare veiligheid.

“We zullen de champagne vanavond openbreken, dat is zeker”, zei W. Vandenplancke, die aan het stuur van het eerste politievoertuig zat in de achtervolging.

Lees ook: Ouders In Schok Na Behandeling Van 7-Jarige In School

De achtervolging kwam eerder deze ochtend ten einde bij de Kaai in Nieuwpoort, ten westen van het Albert Monument, maar het nieuws over de achtervolging verspreidde zich al eerder snel online en via het interne communicatiesysteem wat nog meer belangstelling van andere politiekorpsen in de Vlaamse Regio teweegbracht.

“Zodra ik de woorden ‘high speed’ en ‘gestolen’ en ‘Porche’ hoorde over mijn radio, dacht ik dat dit mijn kans was, er is geen mogelijkheid dat je dit zou zien op ” s Werelds Meest Gevaarlijke Police Chases ” vertelde een andere agent aan Nieuwpoort Nieuws wat enigszins verklaart waarom zoveel politieauto’s in de achtervolging verwikkeld raakten.

Er wordt gedacht dat een aantal politieagenten van verafgelegen brigades zich bij de achtervolging aansloten bij het vernemen van het rumoer dat deze specifieke achtervolging de basis vormde voor een geweldige entree in de legendarische Amerikaanse tv-show.

“Zoals altijd zat Anneke, mijn collega, naast mij in de auto met haar iPhone 6 in de hand, voor het vastleggen en filmen van feiten,.. uhm…., weet je, voor in het geval de dashboardcamera niet werkt.” zei Vandenplancke.

“Ze is echt goed met filmen en de manier ze haar kleine vingertjes over het toetsenbord beweegt….En toen we de Porche ons zagen voorbijsteken zei ik. Anneke, Action!”

Producenten van de hitshow hadden onmiddellijk contact gemaakt met de politie nadat Anneke de video upgeload had op FB, wat leidde tot vrolijke scènes op het hoofdkwartier in Koksijde.

“Het toont aan dat we echt kunnen samenwerken met criminelen om iets waardevols te creëren, “vertelde politie Westkust woordvoerster E. Verbackere aan Nieuwpoort Nieuws.