Laatste Nieuws
Home - Nieuws Regio Kust - Politie Westkust waarschuwt katten- en hondenbaasjes in Regio Nieuwpoort

Politie Westkust waarschuwt katten- en hondenbaasjes in Regio Nieuwpoort


Geschoren Katten in Nieuwpoort. Politie Westkust waarschuwt katten- en hondenbaasjes in Regio Nieuwpoort

Politie Westkust waarschuwt katten- en hondenbaasjes in Regio Nieuwpoort

De Politie Westkust heeft honden en katten eigenaars in en rond Nieuwpoort gevraagd om de komende weken extra waakzaam te zijn na een dertigtal honden en katten verdwenen voor een paar dagen om dan, bijna helemaal geschoren, terug te keren naar hun baasjes.

Het klinkt te vreemd om waar te zijn, maar over de laatste paar weken zijn honden en katten in het gebied rond Nieuwpoort opgepakt en letterlijk geschoren door een mysterieuze aanvaller die de honden en katten nadien terug vrijlaat.

“We hebben één belangrijke verdachte met wie we graag willen praten.” deelde woordvoerder Vynckier van de Politie Westkust deze morgen met ons mee.

Lees ook Tijger Ontsnapt Uit Penthouse Appartement In Nieuwpoort Bad

“De vrouw, die we om juridische redenen niet kunnen noemen, was een paar jaar geleden betrokken bij een vergelijkbaar incident.

“We adviseren alle eigenaren om hun katten tijdelijk paars of oranje te verven, wat hen ongeschikt zou kunnen maken voor onze hoofdverdachte, of gewoon hun katten voorlopig binnen te houden en honden bij het uitlaten steevast aan te lijnen.

Volgens Vynckier hadden alle katten en honden duidelijk eigenaren – ze waren goed verzorgd en droegen halsbanden maar zagen er echt miserabel uit nadat ze geschoren waren. Hij zegt dat de politie niet zeker weet als er eigenlijk een misdaad is gepleegd, maar de eigenaren willen dat de dader gevat word. Het motief van de dader is nog steeds onbekend.