Laatste Nieuws
Home - Nationaal Nieuws - Tijger Ontsnapt Uit Penthouse Appartement In Nieuwpoort Bad

Tijger Ontsnapt Uit Penthouse Appartement In Nieuwpoort Bad


Vrouw in Kritieke Conditie Na Tijger Aanval

Security camera foto van ontsnapte tijger in omgeving van Prins Maurits Park (‘t Keunepark)

Tijger Ontsnapt uit Penthouse in Nieuwpoort

Tijger ontsnapt in Nieuwpoort

Inwoners in de buurt van het Prins Mauritspark (’t Keunepark) gelegen aan de Louisweg (Havengeul) waren vandaag in staat van schock na het vernemen van het nieuws dat een tijger ontsnapt was vanuit een penthouse in een appartementscomplex gelegen aan de Albert I Laan en Louisweg.

Een klopjacht op de tijger werd prompt uitgevoerd en sherpschutters van de Ardeense Jagers waren naar Nieuwpoort overgebracht per helicopter  na de melding dat een tijger een koppel had aangevallen in het Prins Mauritspark rond 01.30am op 06 Februarie

Els Vermeulenenaare, die tijdens een vrijpartij in haar wagen bij de bosjes met haar vriend Ludo Vermeire, een visser,  plots verrast was door een bloeddorstige tijger, is in kritieke toestand.

Het hitsige Nieuwpoortse koppeltje lag zijwaarts toen de tijger hen langs achteren besloop en aanviel. Haar vriend Ludo, een visser, kon ontsnappen en rende voor zijn leven.

Heel wat voorbijgangers en chauffeurs dachten dat het om een losgeslagen gek ging, omdat de man poedelnaakt rondliep met enkel nog een condoom om. Toen hij toch enkele voorbijgangers kon aanklampen en zijn verhaal doen, begeleidden ze hem naar de politie.

Lees Ook Op Nieuwpoort Nieuws: Parklaan familie vraagt overheidssteun na ramp

Meteen werd een grootschalige klopjacht gestart om de tijger te vinden. Enkele uren later werden in de buurt de stoffelijke resten van een labrador en een paar konijntjes aangetroffen. Volgens het eerste onderzoek zou de hond al enkele uren dood geweest zijn.

De tijger werd ook gezien op verschillende CCTV’s in de omgeving (zie foto)
De Politie deelt flyers uit om mensen op het gevaar te wijzen maar de schrik zit er nu diep in bij de bewoners door de terreur van de ontsnapte tijger. Met behulp van een luidspreker worden mensen gewaarschuwd om binnen te blijven en niet deel te nemen aan de zoektocht voor de ontsnapte tijger

De eigenaar van de tijger en bewoner van het 2.000.000 euro penthouse, Johan Demulder uit Antwerpen, werd gearresteerd voor het bezit van een tijger zonder speciale vergunning en later vrijgelaten na het betalen van een GASboete van 120 euro