Laatste Nieuws
Home - Nationaal Nieuws - Partij Islam: eerste vrouwelijke woordvoerster en radicaal-islamitische geestelijke aangesteld.

Partij Islam: eerste vrouwelijke woordvoerster en radicaal-islamitische geestelijke aangesteld.


Partij Islam: eerste vrouwelijke radicaal-islamitische geestelijke aangesteld.

Partij Islam: eerste vrouwelijke radicaal-islamitische geestelijke aangesteld.

Organisaties en aktivisten van gendergelijkheid hebben het nieuws geprezen dat Redouane Ahrouch, oprichter en sterke man van de partij Islam die dezer dagen in het middelpunt van de belangstelling kwam door zijn voorstel om mannen en vrouwen te scheiden op de bus, zijn eerste vrouwelijke radicaal-islamitische geestelijke heeft genoemd en aangesteld.

Fatima Abbadi, 54, werd vanochtend officieel erkend door het bestuur van de zogenaamde partij Islam, het hoogste religieuze orgaan van de partij, en heeft naar verluidt het voortouw genomen door een algemeen verbod ofte Fatwa op alle hygienische producten voor vrouwen door te drukken.

“Dit is een enorm moment voor alle vrouwen in Belgie”, zei Salma el Said Rosenbaum, campagnevoerder voor gendergelijkheid, die verantwoordelijk is voor de campagnes zoals  ‘Ban zoals een Man’ en ‘Ik wil een Fatwa zoals die van Fatima’. “Eindelijk is er een rolmodel voor jonge meisjes wanneer het komt over het verspreiden van onverdraagzaamheid en onwetendheid. We willen dat onze dochters naar Fatima kunnen opkijken en #MeToo kunnen zeggen. ”

Ismail Karakis, ondervoorzitter en lijsttrekker in de provincie Luik zei dat hij “verrukt” was voor Abbadi:

“Sinds Fatima meer dan 30 jaar geleden als klein meisje bij ons kwam werken, zijn we enorm onder de indruk van haar opmerkelijke vooruitgang en capaciteiten, niet in de laatste plaats haar baanbrekende inspanningen op de grote borstvoedings-fatwa van 2007 en haar onschatbare hulp met het beroemde religieuze edict van 2015 tegen alimentatiegeld. “zei hij.

“Ondanks het voor de hand liggende en ongelukkige feit dat zij inderdaad een vrouw is, geloof ik dat Fatima over alle vaardigheden beschikt om één ​​van de leidende vrouwelijke hardline-geestelijken van ons Belgisch land te worden.”

Abadi zelf was niet beschikbaar voor commentaar, omdat ze zichzelf verboden heeft om in het openbaar te spreken zonder de voorafgaande goedkeuring van Redouane Ahrouch, maar een bron van Nieuwpoort Nieuws beweerde dat ze graag ‘gewoon wilde door gaan met haar werk’.

De beweging wordt alom geprezen door de fundamentalistische geestelijke gemeenschap van Iran, die momenteel wordt geconfronteerd met één van de grootste uitdagingen als kroonprins Salman van Saoedi-Arabië baanbrekende hervormingen maakt.

Abdelhay Bakkali Tahiri, voorzitter en lijsttrekker voor het parlement van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest besloot: “We hebben alle hulp nodig die we kunnen krijgen om deze angstaanjagende golf van emancipatie en gelijkheid die zich over Saoedi-Arabië verspreidt, tegen te gaan.”