Laatste Nieuws
Home - Nieuws uit Nieuwpoort - Oostendestraat Nieuwpoort: Gevonden Been IS een HOAX

Oostendestraat Nieuwpoort: Gevonden Been IS een HOAX


Opgegraafd been in de Oostendestraat te Nieuwpoort

Opgegraafd been in de Oostendestraat te Nieuwpoort

Nieuwpoort Nieuws, uw digitale krant uit Nieuwpoort met altijd het laatste nieuws uit Nieuwpoort en nieuws van de Vlaamse kust, kan via een vertrouwbare anonieme bron het nieuws melden dat een opgegraafd been in de Oostendestraat te Nieuwpoort gewoon een grote hoax is.

Een woordvoerder van het betrokken bedrijf die momenteel gans Nieuwpoort met een modderbad aan het vervangen is, reageerde eerder al verrast op de ophef die vanochtend de ronde deed in Nieuwpoort en op sociale media. Ook hij benadrukte dat het been gewoon een ‘simpele hoax ‘is.

“We hebben geen been opgegraven, noch zijn ze van plan om benen op te graven aangezien benen opgraven niet in ons contract staat met het gemeentebestuur van Nieuwpoort” aldus de woordvoerder.

Er is geen gevaar voor de gezondheid van de inwoners en de kwaliteit van het drinkwater

De spectaculaire foto van het been lijkt echt echt, maar zorgde voor controverse zodra het op het internet en sociale media werd gepubliceerd. Het is niet duidelijk waar de foto vandaan komt of waar de foto genomen is, maar volgens mensen die geloven in het hiernamaals is het been hoogstwaarschijnlijk niet van een paard , een ponie of een prehistorisch dier is, maar van een buitenaards wezen.

Hoewel de meeste experts het er dus over eens zijn dat de foto nep is, is niet iedereen daarvan overtuigd:

“Het zou best kunnen zijn dat het been echt is en dat het ooit behoorde tot een Palomino Ponie. Deze ponies werden gebruikt gedurende de Tweede Wereld oorlog door het verzet in Nieuwpoort en het kan best mogelijk zijn dat het been van één van deze ponies is”

De online gemeenschap en de meningen over de echtheid van de foto met het been zijn verdeeld. Volgs amateur-fotograaf en natuurkundige Ludo Vandamme, is de foto volledig in scène gezet en werd er overduidelijk gebruikgemaakt van special effects. Anderen wijzen erop dat de shaduw niet juist is, waardoor de foto wel vals moet zijn. En dan zijn er ook sceptici die geloven dat de foto gewoon een foto is van een been die daar gewoon neergelegd is.