Laatste Nieuws
Home - Nationaal Nieuws - Oostende: Ouders In Schok Na Behandeling Van 7-Jarige In School

Oostende: Ouders In Schok Na Behandeling Van 7-Jarige In School


Ouders in schok na nehandeling van 7-jarige in school

Ouders geschokt na behandeling van 7-jarige in school

 Oostende Nieuws . Wat begon in Oostende als bijna de perfecte terugkeer naar school na het weekend voor de onderwijzers en de kinderen van een basisschool in Oostende, nam plots een verontrustende wending in de eerste leerjaar klas van onderwijzeres Juffrouw Kathleen Vandebussche(27)

Het incident dat schok en oproer heeft veroorzaakt onder talloze ouders in Oostende en de Vlaamse Kust, begon omstreeks 10 uur gisteren in de eerste leerjaar klas toen onderwijzeres Kathleen Vandebussche haar leerlingen om de beurt liet op staan zodat ze hun klasgenootjes konden vertellen wat ze gedaan hadden gedurende het voorbije week-end.

Het is een klassieke onderwijsmethode , binnen deze onderwijsvorm heerst de gedachte dat leren niet alleen in de klas hoeft plaats te vinden.  , ” legde Juffrouw Vandebussche uit,

“Het helpt de kinderen te communiceren en het laat me ook toe om te ontnuchteren van mijn weekend kater gedurende die kostbare extra minuten en te focussen tot wanneer het middag is, maar toen gebeurde het .”

LEES OOK Nieuwe Dresscode van kracht voor toeristen (heren) deze zomer in Nieuwpoort

Het is in kwestie 6 -jarige Tom Abebho, een leerling van Afrikaanse oorsprong met een geruit verleden. Abebho, die graag met zijn vinger denkbeeldige tekeningen en schilderijen maakt in de lucht, had al eerder meerdere vraagtekens en vermoedens gerezen onder de onderwijzers gedurende verschillende schoolgelegenheden.

“Tom stak uit het niets zijn hand omhoog, ” legde een snikkende Kathleen Vandebussche uit, ” Zijn hand vloog gewoon zo snel en ongecontroleerd de lucht in. Het is duidelijk dat dit kind ADHD heeft en niet in deze school behoort!” .

ADHD is een syndroom van leer- en gedragsproblemen en wordt gekenmerkt door aandachtstekortstoornis, impulsief gedrag en meestal door een overmatige activiteit.

ADHD is ook misbegrepen en de diagnose wordt in toenemende mate gebruikt door volwassenen om kinderen te bestempelen als ze dingen doen die elk normaal kind doet.

Kathleen Vandebussche drong er op aan dat ze -op dat moment- gelukkig haar hoofd liet rusten op haar tafel daar ze een Prozacje teveel had genomen deze ochtend… Had ze zich in de algemene nabijheid van Tom bevonden op het moment dat hij zijn hand ongecontroleerd om hoog stak, dan kon ze levensbedreigende verwondingen op gedaan hebben,

We doen ons best , ik denk dat dit duidelijk is “, aldus een Gerard Depuydt, het schoolhoofd , ” maar jaar na jaar zien we een toename van deze onhandelbare kinderen die, als ik eerlijk mag zijn, beschikken over een zekere kwaadwilligheid in de genen en ook een bepaalde duisterheid in hun ogen hebben.”

“Met zo’n storend gedrag denken we dat Tom zich beter thuis zou voelen in een andere school en leeromgeving , ” legde schoolhoofd Depuydt uit vanuit de veiligheid van een met staal versterkte ‘kind veilige’ kamer.

We hebben ongeveer drie dagen zuurstof en voedselvoorraden in hier voor de onderwijzers , dus ik denk dat we dit kunnen overleven tot dat de Politie komt om dit kind weg te halen!” .

Tom werd later in de namiddag afgevoerd door de lokale politie toen Juf Vandebussche hem formeel beschudigde van een geweldadige aanval de 6-jarige werd ter beschikking gesteld van de Jeugdrechtbank.

Dhr Rabbaey, een sociale consulent van de Jeugdrechtbank formeel diagnosticeerde Tom van overmatige hyperactiviteit en kwam tot de conclusie dat Tom geplaatst moet worden onder de toezicht en de grillen van de jeugdrechtbank tot dat hij meerderjarig is.

Het is nog steeds niet duidelijk wat Tom wilde toen hij zijn hand opstak, maar het was de intimiderende en agressieve wijze hij het deed dat veroorzaakte de leerkrachten drastisch te handelen en hun weinig of geen andere keuze overliet dan de Politie te contacteren.