Laatste Nieuws
Home - Nationaal Nieuws - Oostende: Rampenplan In Aktie Na School Drama!

Oostende: Rampenplan In Aktie Na School Drama!


Gemeentelijk Rampenplan Osstende Ter Aktie Geroepen

Gemeentelijk Rampenplan Oostende in Aktie Geroepen Na Drama In School

Oostende. Het gemeentelijk rampenplan was in aktie geroepen vandaag toen drie ambulances werden opgeroepen naar de Vrije Basis school ‘De Rosebloem’ bij het Vissersplein in Oostende en het rampenplan van de stad werd in aktie gezet om de ganse derde kleuterklas te behandelen.

De hulpdiensten werden ogeroepen toen 12 kleutertjes van de derde kleuterklas in shock en hysterisch waren nadat een oudere jongen van het eerste leerjaar hen vertelde dat Sinterklaas enkel een mythe is en niet bestaat.

Ik ging eventjes de klas uit om naar het toilet te gaan en toen ik terug kwam was de hele klas aan het huilen en het schreeuwen,  de kindjes waren zo overstuur en ze rolden heen en weer over de grond en een paar kindjes konden niet meer ademen, herinnerde 20-jarige Juffrouw Annie.

Een van de kleutertjes zei dat Bart Verbeecke uit het eerste leerjaar  zijn hoofd tussen de open deur van de klas stak en  het verschrikkelijke nieuws brak toen hij schreeuwde : ‘ Sinterklaas bestaat niet! Hij is niet echt!. Je ouders zijn leugenaars en hebben tegen je gelogen! “ zei de zichtbaar overwelmde Juffrouw Annie.

Lees ook Cinema Oostende plaatst plastieken zetelbeschermers gedurende vertoning van 50 Shades Freed!

Schoolhoofd Mr Gryson en andere onderwijzers werden onmiddellijk geroepen in een poging om de kleutertjes te kalmeren

Het was chaos, bijna alle kindjes lagen op de grond en schreeuwden in wanhoop  en met schriekende stemmetjes de naam van Sinterklaas uit: ‘Sinterklaas..Sinterklaas…Sinterklaas’…. Een paar kindjes waren echt hysterisch en sommigen waren in een catatonische toestand!

We probeerden om die arme kindjes te troosten maar we konden niets doen, zodus moesten we de nooddiensten bellen voor hulp. ” aldus Mr Gryson De paramedici arriveerden zo’n tien minuten later .

Ik heb een aantal vreselijke dingen gezien in mijn tijd , maar dit – dit was net een bloedbad “, zei ambulancier Pascal Depotter . ” Ik wil nooit weer in mijn leven zoiets dergelijks zien.

Alle twaalf kinderen worden momenteel behandeld voor shock in het AZ Sint Damiaan  te Oostende deze middag .

Leerling Bart Verbeecke van het eerste leerjaar is sindsdien geschorst van school en een proces-verbaal wordt opgemaakt voor het gerechterlijk parket.