Laatste Nieuws
Home - Gezondheid - Onderzoek toont aan dat braken in de verkeerde positie kan aanleiden tot medische problemen!

Onderzoek toont aan dat braken in de verkeerde positie kan aanleiden tot medische problemen!


Braken in de verkeerde positie kan aanleiden tot serieuze medische aandoeningen

Braken in de verkeerde positie kan aanleiden tot serieuze medische aandoeningen

Naar aanleiding van de laatste Carnavalsfeesten en de hierbij verbonden braakpartijen, Nieuwpoort Nieuws zou graag met deze het meest resente onderzoek over braken met u meedelen.

Volgens dit recent onderzoek, uitgevoerd door de universiteit in Gent, is de kans groot dat u al uw ganse leven braakt op de verkeerde manier en dit kan zeer schadelijk zijn voor uw gezondheid volgens de wetenschappers

Hoeveel van jullie denken er eigenlijk over  wat de correcte positie is als  u moet braken in de toiletpot wanneer  u kotsziek bent?  Volgens ons, hier in ons nieuw kantoor @ de NN-Towers in Nieuwpoort, lijkt het alsof het iets is wat u zou moeten weten of overwegen.

Wetenschappers van de RUG hebben ontdekt dat het menselijk lichaam is niet ontworpen om te braken in een gehurkte positie, omdat dit de vrijvloeiende stroom van etensresten uit de maag beperkt. In plaats daarvan moeten (zouden) brakers zich in een handstand positie op de wc-pot plaatsen, zodat de zwaartekracht het grootste deel van het werk doet zodat er dus bezuinigd word op onnodige krampen in de buikregio.

In het interview met NN,  professor Dirk  Bauwens legde ook uit dat zowel het correct kauwen van uw eten is even belangrijk als het handhaven van de correcte braakpositie.

Een correcte braakpositie vermindert de kans in medische aandoeningen

Een correcte braakpositie vermindert de kans in medische aandoeningen

“Knielen terwijl braken zet een verschrikkelijke hoeveelheid druk op het menselijk lichaam, in het speciaal de buik en lies gebieden,” zei hij, wijzend op het hieronderstaand diagram.

Verkeerde Braakpositie

Verkeerde Braakpositie

Een correcte braakpositie vermindert de kans in medische aandoeningen

“Door te braken in de handstand positie, uw slokdarm opent en dit laat toe dat de inhoud van de maag op een natuurlijke manier en zonder geweld uw lichaam kan verlaten.

Zodoende, als gevolg zal u minder medische problemen hebben in uw latere leven,” voegde hij eraan toe. ”

Deze oude handstand methode werd gebruikt door de originele bevolking van de Vlaamse kust, van De Panne tot Oostende in de jaren 1600 -1800 , maar de techniek werd jammer genoeg verloren in de vertaling van ‘ hoe men zou moeten braken’ in het Westvlaams naar het ABN door de jaren heen.”

Naar schatting 6700 mensen in Belgie sterven elk jaar door braak-gerelateerde verwondingen, die gemakkelijk kunnen worden voorkomen door het uitvoeren van de correcte handstand techniek.