Laatste Nieuws
Home - Nieuws Regio Kust - Oude fotos van Nieuwpoort

Oude fotos van Nieuwpoort

Oude fotos van Nieuwpoort en Nieuwpoort-Bad uit de oude doos

Foto’s Van Gisterjaar: Marktstraat in Nieuwpoort en het trieste waargebeurde verhaal van Peter ‘ Petje de Kortn’ Provoost.

Het trieste maar waargebeurde verhaal van Peter ‘ Petje de Kortn’ Provoost. Peter ‘Petje de Kortn’  Provoost , de schoenpoetser van de Marktstraat in Nieuwpoort was geboren in Sint Joris en reisde elke dag vijf lange kilometers naar zijn werk als schoenpoetser in Nieuwpoort op een hondekarretje, getrokken door zijn trouwe viervoeter, Blacky. Peter Provoost, een overgrootvader van VRT TV-weervrouw ... Lees meer »

Nieuwpoort bereidt zich voor Het Legen Van Het Water.

Nieuwpoort Bereid Zich Voor Het Legen Van Het Water.

Het Stadsbestuur van Nieuwpoort heeft met Nieuwpoort Nieuws vandaag meegedeeld dat preparaties onderweg zijn voor ‘Het Legen Van Het Water’ dat zal plaatsvinden op maandag 9 Juni 2018 om 07.37am in de haven van Nieuwpoort Het Legen Van Het Water, vroeger gekend onder de naam van ‘ Le Drainage Des Eaux ‘ voordat de Vlaamse regering het officieel vertaalde in ... Lees meer »

Nieuwpoort 1934 : Zeldzame Editie Van De Zeewacht Over Nieuwpoortse Vrouwen

Zeldzame Editie Van De Zeewacht - Zaterdag 27 Oktober 19

Nieuwpoort KLIK HIER OF OP FOTO OM FULL SIZE TE ZIEN VOOR BETER LEZEN Foto open in nieuw venster. Lees meer »

Taverne Astra Nieuwpoort: Méér dan juist maar een Taverne!

Taverne Astra Nieuwpoort, 1851

Vanwege zijn ‘crackpot‘ business ideeën, toenmalig uitbater van de Taverne Astra in Nieuwpoort, Roger Maeskens, werd beschouwd in 1951 als knettergek, maar eigenlijk was hij wel zijn tijd vooruit. Zijn ‘Internet Cafe’ onderneming in de Taverne Astra was niet alleen ongehoord van, het maakte absoluut geen zin uit voor zijn klanten en voor de goede inwoners van Nieuwpoort en handelreizegers. ... Lees meer »

Nieuwpoort Bad : Bakermat van Drifting

Driften, een autorijtechniek waarbij de bestuurder de auto in een vloeiende zijdelingse beweging (dwars) door een bocht stuur door de auto opzettelijk te oversturen, en dit vervolgens zo lang mogelijk aan te houden. werd voor het eerst uitgevonden in 1949 door Nieuwpoortenaar en billekarre enthousiast Frederique Maertens .

Driften, een autorijtechniek waarbij de bestuurder de auto in een vloeiende zijdelingse beweging (dwars) door een bocht stuurt door de auto opzettelijk te oversturen, en dit vervolgens zo lang mogelijk aan te houden, werd voor het eerst uitgevonden in 1949 door Nieuwpoort Bad inwoner en billekarre enthousiast Frederique Maertens . Frederique Maertens, zoon van Henri Maertens, een uitbater van een ... Lees meer »

Nieuwpoort Inhuldiging van burgemeester Gheeraert Nieuwpoort Stad 1947

Nieuwpoort Plechtige inhuldiging van burgemeester Gheeraert in Nieuwpoort Stad Floribert Gheeraert was van 1947 tot 1970 burgemeester van Nieuwpoort.

Nieuwpoort Plechtige inhuldiging van burgemeester Gheeraert in Nieuwpoort Stad  Floribert Gheeraert was van 1947 tot 1970 burgemeester van Nieuwpoort. Lees meer »