Laatste Nieuws
Home - Nieuws Regio Kust - Limburgse Toeristen Hopeloos Verdwaald In Nieuwpoort Nadat Een Lokale Man Richtingaanwijzingen Geeft In Nieuwpoorts Dialect!

Limburgse Toeristen Hopeloos Verdwaald In Nieuwpoort Nadat Een Lokale Man Richtingaanwijzingen Geeft In Nieuwpoorts Dialect!


De Familie Vlierick Uit Limburg, Hopeloos Verdwaald In Nieuwpoort

De Familie Vlierick Uit Limburg, Hopeloos Verdwaald In Nieuwpoort

Twee Limburgse toeristen die gisteren compleet verloren gelopen waren, hebben hun tweede dag begonnen om de weg naar hun caravan in de Camping in Nieuwpoort te vinden, nadat ze gisteren aan een lokale man richtingaanwijzingen en een routebeschrijving vroegen.

Robert Vlierick en zijn vrouw Ann uit Hasselt die een caravan gehuurd hadden in de Camping in Nieuwpoort voor de Paasvakantie, verlieten hun caravan gisteren  rond  09:30, met de bedoeling de redelijke eenvoudige wandeltocht naar het stadscentrum te maken om iets te eten en vervolgens later in de dag de havengeul en het strand te verkennen.

De verloren gelopen vakantiegangers moesten echter de richting naar de pictoresque jachthaven vragen aan een man die er op wijsde dat hij hen kon verzekeren dat er ‘een veel snellere manier en een kortere weg was’, met als resultaat dat de Limburgers nog steeds hopeloos verloren zijn ergens tussen Nieuwpoort-Bad en Nieuwpoort Stad..

“Ik heb op het internet onze route gecheckt! Ik hoefde alleen maar te weten hoe we uit het stadscentrum konden geraken en wat de korrecte weg was.”  zei Vlierick, tijdens een telefoontje voor hulp naar de Dienst Toerisme in Nieuwpoort.

Ik stopte een oudere man op een fiets en vroeg hem hoe we naar de haven konden gaan, en na het volgen van zijn instrukties, bevonden we onszelf bij wat alleen maar kan worden beschreven als een shit-hole bij de zijkant van een fucking appartementsdevelopment “.

Er wordt aangenomen dat de Nieuwpoortenaar -vóór het geven van de aanwijzingen- hen eerst vroeg waar ze vandaan kwamen, hoe lang ze zouden verblijven in Nieuwpoort, hoe de treinrit van Hasselt naar Oostende was en als ze toevallig ooit zijn neef gekend hadden die emigreerde naar Limburg in de jaren 70, maar om het leven kwam in een accident in de koolmijnen.

Lees Ook: Nieuwe Dresscode van kracht voor toeristen (heren) deze zomer in Nieuwpoort

De Limburgse familie werd vervolgens gevraagd door de man waarom ze  naar Nieuwpoort-Bad wilden gaan alvorens een waaier van andere bezienswaardigheden werd aangeboden als alternatieve bestemmingen.

Toen hij vernam dat de familie hun hart hadden gezet op hun oorspronkelijke bestemming, de Nieuwpoortse man -die beschreven was als ‘zeer zeer vriendelijk en behulpzaam, maar met een onverstaanbaar dialect’- vertelde dat de door Google Maps voorgestelde route “uuurn” zou duren en dat een veel snellere alternatieve weg beschikbaar was via meerdere straatjes die niet opdagen op Sat Nav en Google Maps

De familie Vlierick, die toegaven dat ze het beetje van ‘rechtdoor draai links tot dat je waar de Climax was passeert dan links rechtdoor en rechtdoor en 100 meter links en dan rechts en als je bij het park komt rechts en dan ben je er bijna’, hadden misbegrepen, zullen later opgepikt worden door een team-member van de Info Camping.

Dit markeert de 53ste keer dit jaar dat richtingaanwijzingen in het Nieuwpoortse Dialect hebben geresulteerd in dat toeristen steeds hopeloos verloren worden en er wordt aangedrongen dat waarschuwingen worden geplaatst op de website van de Toeristische Dienst, stad Nieuwpoort.