maandag , februari 19 2018
Home / Lifestyle / Limburgse Toeristen Hopeloos Verdwaald In Nieuwpoort Nadat Een Lokale Man Richtingaanwijzingen Geeft In Nieuwpoorts Dialect!

Limburgse Toeristen Hopeloos Verdwaald In Nieuwpoort Nadat Een Lokale Man Richtingaanwijzingen Geeft In Nieuwpoorts Dialect!


De Familie Vlierick Uit Limburg, Hopeloos Verdwaald In Nieuwpoort

De Familie Vlierick Uit Limburg, Hopeloos Verdwaald In Nieuwpoort

Twee Limburgse toeristen die momenteel compleet verloren gelopen zijn, hebben hun tweede dag begonnen om de weg naar hun caravan op de Info Camping te vinden, nadat ze gisteren aan een lokale man richtingaanwijzingen en een routebeschrijving vroegen

Robert Vlierick en zijn vrouw Ann uit Hasselt die een caravan gehuurd hadden in de Info-Camping voor het weekend, hadden hun caravan gisteren verlaten rond  09:30, met de bedoeling de vrij eenvoudige wandeltocht naar het stadscentrum te maken om iets te eten en vervolgens later in de dag de havengeul en het strand te verkennen.

De verloren gelopen vakantiegangers moesten echter de richting naar de pictoresque jachthaven vragen aan een man die er op wijsde dat hij hen kon verzekeren dat er ‘een veel snellere manier en weg was’, resulterend in dat de Limburgers nog steeds hopeloos verloren zijn ergens tussen Nieuwpoort-Bad en Nieuwpoort Stad..

Ik heb op het internet onze route gecheckt! Ik hoefde alleen maar te weten hoe we uit het stadscentrum konden geraken en wat de correcte weg was.”  zei Vlierick, tijdens een telefoontje voor hulp naar de Dienst Toerisme in Nieuwpoort.

“Ik stopte een oudere man op een fiets en vroeg hem hoe we naar de haven konden gaan, en na het volgen van zijn instrukties, vonden we onszelf bij wat kan alleen maar worden omschreven als een shit-hole bij de zijkant van een fucking appartementsdevelopment “.

Er wordt aangenomen dat de Nieuwpoortenaar -vóór het geven van de aanwijzingen- hen eerst vroeg waar ze vandaan kwamen, hoe lang ze zouden verblijven in Nieuwpoort, hoe de treinrit van Hasselt naar Oostende was en als ze toevallig ooit zijn neef gekend hadden die emigreerde naar Limburg in de jaren 70, maar om het leven kwam in een accident in de koolmijnen.

De Limburgse familie werd vervolgens gevraagd waarom het was dat ze wilden naar Nieuwpoort-Bad gaan alvorens een waaier van andere bezienswaardigheden werden aangeboden als alternatieven.

Toen hij vernam dat de familie hun hart hadden gezet op hun oorspronkelijke bestemming, de Nieuwpoortse man -die beschreven was als ‘zeer zeer vriendelijk en behulpzaam, maar met een onverstaanbaar dialect’- vertelde dat de door Google Maps voorgestelde route “euuurn” zou duren en dat een veel snellere alternatieve weg beschikbaar was via meerdere straatjes die niet opdagen op Sat Nav en Google Maps

De familie Vlierick, die toegaven dat ze het beetje van ‘rechtdoor draai links tot dat je waar de Climax was passeert dan links rechtdoor en rechtdoor en 100meter links en dan rechts en als je bij het park komt rechts en dan ben je er bijna’, hadden misbegrepen, zullen later opgepikt worden door een team-member van de Info Camping.

Dit markeert de 53ste keer dit jaar dat richtingaanwijzingen in het Nieuwpoortse Dialect hebben geresulteerd in dat toeristen steeds hopeloos verloren worden en er wordt aangedrongen dat waarschuwingen worden geplaatst op de website van de Toeristische Dienst, stad Nieuwpoort.