Laatste Nieuws
Home - Lifestyle - Nieuwpoort Nieuws Onderzoekt: TECHNO VIKING – Waar is hij nu?

Nieuwpoort Nieuws Onderzoekt: TECHNO VIKING – Waar is hij nu?


Nieuwpoort Nieuws Onderzoekt: TECHNO VIKING

Nieuwpoort Nieuws Onderzoekt: TECHNO VIKING (zie video verder in dit artikel)

Bijna 20 jaar geleden, tijdens de Fuckparade in Duitsland, werd een legende geboren in de vorm van een halfnaakte raver met de  bijnaam  ‘Techno Viking ‘. Er was weinig bekend over de gespierde man in de bijna 4-minuten durende video, maar één ding is zeker; hij vond het niet leuk dat vrouwen omver geduwd of lastig gevallen werden….

De originele videoclip van experimentele videokunstenaar Mr Maesaert uit Antwerpen is sindsdien verwijderd van YouTube na een gerechtelijk bevel waarbij Maesaert later door de toen-anonieme raver in 2013 vervolgd werd en hem € 23.000 aan schadevergoeding en juridische kosten moest uit betalen, waardoor hij failliet ging.

Na zes maanden onderzoek en een rekening van duizenden euros die we besteed hadden aan alkoholische dranken in verscheidene bars, cafes en hotels langs de Vlaamse Kust voor personen die zogezegd een tip en informatie over de gespierde danser hadden, is Nieuwpoort Nieuws er trots op om je exclusief het volledige verhaal en de video te brengen van de mysterieuze man achter de iconische beelden die de manier waarop  we het internet bekijken voor altijd veranderde..

De afspraak was om onze contactpersoon ‘Frank’ te ontmoeten in Café de Sluzewachter in Nieuwpoort en vervolgens zou hij ons rechtstreeks naar Techno Viking’s huis aan de rand van  Nieuwpoort stad rijden… na een paar Duveltjes…

Frank sprak zacht met een vloeiend, bijna perfect, Nieuwpoorts accent. Hij vertelde ons dat hij geboren was in Antwerpen en als bioloog werkte, hij was een beetje saai en mijn collega-verslaggever en mezelf merkten op dat hij zich in een éénrichtingsdialoog bevond.

“Hoe ver is het naar zijn huis?” onderbrak ik Frank, die nu alle namen van allerlei soorten bloemen opnoemde in het Latijn of in één of andere taal die we niet echt begrepen en dit kon ons eigenlijk ook  niks schelen.

“We zijn er bijna, in vijf minuten zouden we er moeten zijn, “antwoordde hij, voordat hij weer begon zijn trivia met ons te delen : “Wist je dat het oudste levende organisme op aarde de Honingzwam ofte de Armillaria Ostoyae in de Amerikaanse staat Oregon en is naar schatting 2400 jaar oud en heeft een ondergronds mycelium met een omvang van 890 hectaren waardoor het komt dat deze schimmel het grootste organisme ter wereld is?”

Walgend van zijn intelligente praatjes (en misschien een paar Duveltjes te veel)  zetten zowel mezelf en mijn collega onze koptelefoon op in een poging om hem duidelijk te maken dat we niet geintereseerd waren in schimmels en planten en na verschillende afslagen en zijwegen kwamen we uiteindelijk op onze bestemming aan.

LEES OOK: Stuiverwijk Nieuwpoort: Buren naar de rechtbank over eigenaarschap

‘Saai huis dat hij heeft, ‘tziet er niet te gezellig uit’ riep mijn collega uit, wijzend naar de grijze bungalow. “Jullie Antwerpse jongens hebben niet te veel smaak”.
‘Nou, ik denk dat ik een mooi huis heb,’ antwoordde Frank, en hij toen onthulde zijn ware identiteit.

WUAAW JIJ bent HEM?”JIj bent Techno Viking!” schreeuwden we uit in ongeloof..Ik hapte naar adem en keek naar zijn redelijk slanke frame en verwijfde trui . “Nee, NEEN. dat is niet mogelijk” utterde mijn collega.

BEKIJK DE ICONISCHE VIDEO:

“Ja. Ik ben diegene die je Techno Viking noemt. Mijn naam is Frank Dewaele en ik wil je mijn verhaal vertellen, “antwoordde hij terwjl hij ons het kiezelpad naar zijn veranda aanwees…

‘Maar je ziet er zo normaal uit, en … bent … je bent normaal!’ zei ik ongelovig en hij bevestigde zijn identiteit nu met die vertrouwde frons die men kan zien in de video.

Meneer Dewaele leidde ons naar zijn keuken en begon zijn verhaal te vertellen.

“Ik wilde nooit beroemd worden. Het was allemaal een vergissing. Een vreselijke vergissing,.. een door drugs veroorzaakte vergissing,” begon hij terwijl hij een soort van roze plant  in zijn hand had en met de andere hand de plant streelde.

“Ik hoop dat je het niet erg vindt dat ik een paar planten snoei terwijl ik praat. Het helpt me te ontspannen ”

Frank die terug blikt op de iconische video die verder in dit verslag te bekijken is

Frank die terug blikt op de iconische video die verder in dit verslag te bekijken is

Frank legde uit dat hij op het moment van de video aan het werk was als bouwvakker in Antwerpen en dat hij in de tijd veel vrienden had die graag naar Raveparies gingen..

“We zouden elk weekend een honderdtal E’s en andere drugs kopen en naar Raveparties gaan over het ganse Belgische land met nu en dan een uitstapje naar Nederland, Frankrijk of Duitsland …. Man, man, man  die weekendjes in de tijd…. Dat weekend besloten we om naar de FUCKParade festival in Berlijn te gaan….”

Hij zei dat hij voor vier dagen en nachten niet geslapen had voordat het historische beeldmateriaal werd opgenomen en dat hij geen idee had dat hij door Maesaart werd gefilmd.

“De verdomde smeerlap had zijn camera rond zijn been of rond zijn knie gebonden. Als ik toen dat geweten had,  dan zou ik hoogstwaarschijnlijk zijn kop van zijn nek getrokken hebben, net zoals je een plant of onkruid uit de grond trekt  ‘legde hij uit, terwijl hij de plant die hij vasthield streelde en zacht toefluisterende. “Nee schatje, ik zou je nooit uit de grond trekken. Mwah!zoentje”

Eén jonge vent met een zwart T-shirt duwde  één van de meisjes -je kunt hem zien in het begin van die video- Maria Vanhove, het meisje met het blauwe haar…ze werkt nu in een kapsalon in Westende. Hij was helemaal niet goed in zijn hoofd en ik waarschuwde hem. Ik zei dat hij naar de andere kant moest gaan en wees  met mijn wijsvinger waar de andere kant was…Wijzen met je wijsvinger is altijd goed wanneer je die gasten die niet goed bij hun hoofd zijn en gekke dingen doen moet confronteren. Je kunt een goede wijsvinger niet verslaan “.

Hij legde zijn dansbewegingen uit en zei: ” Mijn dansroutine was gebaseerd op de videoclip  ‘Thriller’ van Michael Jackson en ik realiseerde later dat ik een beetje uit de maat was. Ik denk dat de E’s en de speed dat ik net ingenomen had begon te werken en voelde de adrenaline door mijn aderen stromen. .
Ik herinner me ook dat iemand me een flesje water gaf, maar de klootzak handigde me het flesje ondersteboven aan…,  nogal een geluk dat ik dat gezien had…Een week na dat festival was ik iedere dag aan het tandenknartsen en op mijn tong aan het bijten. Nu ik er terug op neerkijk, het was een goede tijd, XTC nemen, naar raves gaan en de orde handhaven met mijn wijsvinger….ik was er dol op.”

Frank zei dat hij in 2002 zijn werk als bouwvakker had verlaten, nadat hij was ontslagen wegens wangedrag.

“Ja, ik werd boos op één van de gasten met wie ik werkte…ze hadden allemaal de video gezien… en ik sloeg mijn vuist tegen een pasgebouwde muur en de muur viel bovenop de aannemer en hij brak zijn been.”

De toen 26-jarige begon te studeren als een bioloog in Gent en verhuisde later naar Nieuwpoort

Frank stelde toen zijn partner Mark voor, en toonde ons een foto die op schoorsteenmantel stond :”Dat is mijn Markje daar. Is hij niet knap? “wees hij, wachtend op ons voor een positief antwoord.

“Oh ja! Ja, hij is knap. Je bent een heel gelukkige man, “antwoordde ik angstig. “Weet Mark over je verleden als Techno Thor?”

“Wel, ja. Mark is de jongen met het zwarte T-Shirt in de video – de man die ik waarschuwde en de andere kant aanwees met mijn wijsvinger . Een vriend van hem sprak me aan  toen ik aan het dansen was en gaf mij zijn adres en telefoonnummer en zei dat Mark aan de andere kant was. Wanneer ik daar aankwam, zag ik hem zitten;; hij kon nauwelijks zijn evenwicht houden en zijn ogen draaiden rond in zijn oogkassen en DIE avond zijn  we tesamen uitgegaan en we hadden de beste seks van ons leven. We zijn vorig jaar getrouwd “.

Toen ik realiseerde dat we hem al eerder verkeerd beoordeeld hadden, verontschuldigde ik me voor onze eerste schok toen hij zich voor het eerst aan ons openbaarde.

“Oh, dat is oke. zei terwijl hij ons een aanwijzing gaf dat het interview over was en ons met zijn wijsvinger de deur toonde.