Laatste Nieuws
Home - Entertainment - Nieuwpoort Nieuws Exclusief: Zwarte Acteurs Gediscrimineerd Beweerd A.R.A.

Nieuwpoort Nieuws Exclusief: Zwarte Acteurs Gediscrimineerd Beweerd A.R.A.


Nieuwpoort Nieuws Exclusief: Zwarte Acteurs Gediscrimineerd Beweerd A.R.A.

Nieuwpoort Nieuws Exclusief: Zwarte Acteurs Gediscrimineerd Beweerd A.R.A.

Nieuwpoort Nieuws heeft vandaag vernomen dat een anti-racisme organisatie, Anti-Racistische Actie (ARA), bekritiseerde de internationaale filmindustrie door te beweren dat zwarte acteurs worden enkel en nog steeds ‘getypecast‘ voor zwarte filmrollen in Hollywood.

Uit een enquête van de ARA heeft gebleken dat zwarte acteurs nog steeds het gevoel hebben dat hun huidskleur hen niet toestaat om rollen van andere rassen zoals Kaukasisch ras of het Spaans ras in films te spelen.

Woordvoerder van de groep, Tyrone Johnson, vertelde Nieuwpoort Nieuws vandaag dat hij teleurgesteld was daar een aantal zwarte acteurs werden afgewezen voor witte rollen.

Vorig jaar”, zei hij, “Denzel Washington werd afgewezen voor de rol van J. Edgar Hoover.”

Denzel is natuurlijk veel beter en een meer ervaren acteur dan die blanke idioot van de Titanic.” voegde Johnson er aan toe.

De ARA enquête toonde ook aan dat 98.54% van de zwarte acteurs hadden geen enkel probleem om een rol van een Afro-Amerikaanse te spelen, en maar liefst 99.7% van 4987 zwarte acteurs zei dat ze het nut van het onderzoek niet konden inzien.

De heer Johnson verwiste de cijfers door te zeggen dat Afro-Amerikaanse acteurs waren nog steeds bang om op te komen voor zichzelf om te worden behandeled als gelijken onder hun blanke leeftijdsgenoten.

Waarom kunnen ze geen blanke rollen spelen? Waarom kan iemand zoals Will Smith niet John F Kennedy of James Bond spelen? “zei een ARA-activiest.

De meerderheid van de zwarte acteurs die reageerden op de enquête zei dat ze al hadden toegestemd met het feit dat ze alleen maar in toemerking komen voor ‘zwarte rollen’ en een Calimero-syndroom hadden

Een acteur zei: “Ik veronderstel dat een zwarte huidskleur heeft veel te maken met het gekozen worden voor een zwarte rol.”

Nu ik erover nadenk, het is een beetje racistisch!”