Laatste Nieuws
Home - Nieuws Regio Kust - Nieuwpoort: CD&V Wil Meer Mayonaisesachets in Saushoudertjes in Restaurants

Nieuwpoort: CD&V Wil Meer Mayonaisesachets in Saushoudertjes in Restaurants


Nieuwpoort: CD&V Eist Meer Mayonaisesachets in Saushoudertjes in Restaurants

Nieuwpoort: CD&V Eist Meer Mayonaisesachets in Saushoudertjes in Restaurants

Het zopas verkozen college der schepenen en het nieuwe gemeentebestuur van Nieuwpoort heeft opnieuw aan alle restaurants, brasseries en cafés in Nieuwpoort een omroep gemaakt om een ​​gelijkwaardig aantal mayonaisesachets in de saushoudertjes te plaatsen in verhouding tot mosterdsachets, tartaresaussachets en ketchupsachets,

Bert Gunst, Kris Vandecasteele, Frans Lefevre.Ann Gheeraert. Jos Decorte en enkele andere schepenen en gemeenteraadsleden voor wie we de tijd niet hadden om hun namen te googelen daar we te druk bezig waren met ander nieuws, hebben elkaar geontmoet gedurende hun eerste week na de gemeenteraadsverkiezingen om het voorstel te bespreken en hoe men de nieuwe maatregelen kan invoeren.

“Hoe vaak ben je naar een restaurant geweest en je besteld frieten met je schotel en al de mayonaise is verdwenen uit de sachethoudertjes ?”
Tegen de tijd dat je dan een serveur kan aanspreken om hem er op te wijzen dat er geen mayonaisesachets meer zijn en om meer mayonaisesachets te vragen, zijn je frieten koud.” verdedigde eerste schepen Bert Gunst het voorstel.
“Ik heb een beetje rondgevraagd via sociale media en net voor de verkiezingen en ongeveer iedereen in Nieuwpoort is het ermee eens dat dit een groot probleem is”.

In navolging van de gevoelens van zijn collega, tweede schepen Vandekasteele, bevoegd met leefmilieu en andere dingen, stelde ook voor om de mayonaise-maatregel uit te breiden in andere takken van de horeca.

“Neem nu die kleine speculaaskoekjes bijvoorbeeld dat je krijgt met je thee en koffie,” begon meneer Vandekasteele, “ze moeten ofwel met de koffie komen als ‘standaard’,  ofwel helemaal niet, maar het moet duidelijk en zeker geen raadspel zijn voor klanten.

“Er is niets erger dan een koffie in één horecazaak  bestellen en een gratis speculaaskoekje krijgen en dan de volgende dag naar een andere zaak te gaan en helemaal geen koekje met je koffie krijgen; waar is de zinsrede in dat? “voegde hij eraan toe.

De CD&V die al meer dan 25 jaar aan de macht is in Nieuwpoort pleit al drie jaar voor een gelijk aantal mayonaisesachets ten opzichte van de andere sachets in de sachethoudertjes in restaurants en brasseries, maar de NV-A blijft zich verzetten tegen het voorstel.