Laatste Nieuws
Home - Nieuws uit Nieuwpoort - Nieuwe Dresscode van kracht voor toeristen (heren) deze zomer in Nieuwpoort

Nieuwe Dresscode van kracht voor toeristen (heren) deze zomer in Nieuwpoort


Toeristen die Nieuwpoort deze zomer willen bezoeken zijn gewaarschuwd tegen het dragen van slecht passende shorts gedurende de binnenkort aankomende zomer.

Het mooie weer dat verwacht is op elk moment tussen nu en eind september, ziet vaak de prevalentie van mannelijke toeristen van een bepaalde leeftijd die hun ‘broekaapje’ in hun enige korte broek verbergen met verwoestende gevolgen.

“We kijken naar 90% aanwezigheid van ‘elandknokkels’ , het mannelijke equivalent van een kameelteen,” verklaarde mode-specialist, bezorgde burger en schepen voor toerisme dhr Ghunste. ” Het probleem is dat deze mannen vaak geïnvesteerd hebben in een paar ‘goede shorts’ ongeveer twintig jaar geleden en ze denken dat hun shorts toen  veel te duur waren om nu gewoon weg te gooien in plaats van een nieuw kort broekje te kopen”.

“En aangezien het weer aan de kust zo onvoorspelbaar is, hebben deze toeristen geen reden om nog meer geld te besteden aan de aanschaf van een tweede paar shorts, maar met hun taillelijnen die begrijpelijkerwijs in de loop van de jaren groter worden en het herhaaldelijk wassen van de broekjes waardoor ze krimpen, blijven we achter met het mannelijke equivalent van een kameelteen”.

Het is echter aangenomen dat, ondanks zorgvuldige en subtiele suggesties van de politie,  bepaalde toeristen waarvan de meerderheid uit  Regio Antwerpen, die Nieuwpoort zullen bezoeken, het ‘nieuwe shorts-advies’ zullen negeren, daar ze de voorkeur geven aan eventjes diep in te ademen en hun buik in te trekken in een poging om hun broekjes aan te trekken.

“Het domino-effect van de koppigheid van deze mannen kan ongevaarlijk lijken, maar het kan de vakantie in Nieuwpoort  van veel mensen ruïneren wanneer ze uit het niets een grote grote elandknokkel zien”, legt Ghunste uit.

Lees ook:Politie Westkust waarschuwt katten- en hondenbaasjes in Regio Nieuwpoort

Nieuwe maatregelen zullen worden geïntroduceerd door de toeristische dienst van de stad Nieuwpoort, in samenwerking met lokale kledingswinkels die kortingen zullen geven bij het aankopen van shorts en de lokale politie die de komende maanden controles zal uitvoeren,

“Het is een geweldig initiatief,” zei burgemeester Vandebroucke enthousiast, ” de kortingen die de kledingswinkels zullen geven bij het aankopen van gloednieuwe shorts  zal dit probleem  oplossen.”

Ondanks de beste intentie van iedereen die betrokken is met deze situatie,word er verwacht dat binnenlandse toeristen die Nieuwpoort bezoeken simpelweg een stom gezicht zullen trekken en zeggen ‘bedankt maar ik hou van de manier waarop mijn oude shorts eruit zien.