Laatste Nieuws
Home - Gezondheid - Minister Jo Vandeurzen waarschuwt bierdrinkers over slechte pinten.

Minister Jo Vandeurzen waarschuwt bierdrinkers over slechte pinten.


Minister Jo Vandeurzen ,de Vlaamse Minister voor Volksgezondheid heeft vandaag een waarschuwing uitgegeven over slechte pinten die gekoppeld zijn aan aanvallen van ernstige koppijn en diarea onder bierdrinkers .
Minister Jo Vandeurzen waarschuwt bierdrinkers over slechte pinten.
Minister Jo Vandeurzen waarschuwt bierdrinkers over slechte pinten.

Een van de slachtoffers is een 16 -jarig meisje uit de Stuiverwijk in Nieuwpoort die gisteravond tot acht slechte pinten had gedronken en nu in bed ligt met een knellende koppijn. diarea en sporadish braakt.

16-jarige Babs Jonckheere uit Stuiverwijk Nieuwpoort slachtoffer van slechte pint.

16-jarige Babs Jonckheere uit Stuiverwijk Nieuwpoort slachtoffer van slechte pint.

Geen specifieke gegevens zijn beschikbaar over het aantal slechte pinten in circulatie , maar het lijkt erop dat bieren zoals Duvel, Maes,Stella, Bacchus, Hoegaarden, Kronenbourg, Westmalle (bruin en blond) en Guinness de grootste concentratie of slechte pinten hebben en dat alle slachtoffers symptomen zoals braken, diarree, hoofdpijn en een algemeen gevoel van vrees en angst hebben gerapporteerd.

De Politie Westkust en inspecteurs van de Volksgezondheid, bestormden verschillende cafes and nightclubs in Nieuwpoort, Koksijde, Veurne en andere plaatsen in West-Vlaanderen deze morgen die verdacht waren of van wie was gezegd dat ze slechte pinten serveerden , hoewel forensische analyse om de aanwezigheid van eventuele onregelmatigheden in bier te vinden of om wangedrag van uitbaters aan te tonen heeft gefeild daar de meerderheid van bierdrinkers geen nadelige gevolgen hebben gemeld.

Maar slachtoffers speculeren nu dat ze een pint geserveerd waren van een andere tap die de besmette alchohol bevatte.

Er zijn meer en meer gevallen van mensen die echt ziek worden na een slechte pint “, aldus Minister Jo Vandeurzen.

“Daarom , degenen die bier met alcohol drinken moet specifiek worden gewaarschuwd voor de mogelijke gevaren verbonden aan deze slechte pinten .
De symptonen van een slechte pint manifesteren zich enkel de volgende ochtend , waardoor het moeilijk is om uit te vinden waar je die slechte pint(en) dronk de vorige nacht en welke pint de slechte was.” .

Nieuwpoort Nieuws was deze morgen ook gecontacteerd door Steve Vanneste, de N-VA gemeenteraadslid uit Kortrijk die op het matje geroepen was gisterenavond door het N-VA bestuur nadat hij Nelson Mandela een terrorist noemde:
Nadat ze(N-VA bestuur) me op de vingers getikt hadden, besloten ons allen om naar een paar cafe’s in Kortrijk te gaan om pinten te gaan drinken en een van de 22 pinten die ik dronk was een slechte pint. Op het moment dat je start met pinten te drinken, een slechte pint ziet eruit,ruikt en proeft het zelfde als een normale pint, “ aldus Steve Vanneste , die nu uitgemergeld en fragiel lijkt . “Ik ben zo ziek, ik ga thuis blijven met mijne mama voor de rest of de week.

Minister Jo Vandeurzen zei dat het belangrijk was dat iedereen die aan een van de symptonen of effecten van een slechte pint lijd, zou onmiddellijk medische hulp moeten  zoeken maar hij wees erop dat in 2013 er 854732 slechte pint -gerelateerde slachtoffers waren in West-Vlaanderen waren, en dat in de meeste van deze gevallen de getroffenen kozen voor zelfmedicatie zoals het drinken van een goede pint in de morgen.