Laatste Nieuws
Home - Lifestyle - Mijn Huwelijk Ruïneerde Mijn Drinken! bekent Nieuwpoortse Man

Mijn Huwelijk Ruïneerde Mijn Drinken! bekent Nieuwpoortse Man


Mijn Huwelijksproblemen Ruïneerden Mijn Drinken! bekent Nieuwpoortse Man

Mijn Huwelijksproblemen Ruïneerden Mijn Drinken! bekent Nieuwpoortse Man

ZIJN vrienden waren geschokt. Ze voelden zich verraden. Verbeecke had hen beloofd dat het nooit meer zou gebeuren, maar de dagelijkse late telefoontjes van zijn vrouw leverden het onweerlegbare bewijs; hun vriend van achttien jaar is officieel onder de duim.

“We moesten altijd allemaal lachen toen we die gevreesde ringtone op zijn mobieltje hoorden… “herinnert Patrick , een oude vriend van Verbeecke,”De teef wachtte met te bellen tot dat de grote en kleine wijzer op twaalf stond, als een alarmklok.”

“Hij zou haar altijd vertellen dat hij over een kwartiertje thuis zou zijn. Maar dat deed hij nooit. En natuurlijk zou ze een kwartier later weer bellen. Vroeger schakelde hij de telefoon uit, maar nadat ze dreigde hem te verlaten, liet hij zijn telefoon altijd aan. Maar op het einde zou hij ons vertellen dat hij naar buiten ging om een sigaretje te roken op het terrasje van het cafe waar we ons bevonden, maar hij verdween toen elke keer.”

‘Telkens als ik het themalied van ‘Jaws’ hoorde, herinnerde het me altijd aan Verbeecke die dan zo snel mogelijk zijn Duveltje leegzoop in de kroeg.
Dat is waarom hij de soundtrack van Jaws als ringtoontje had voor haar als ze belde. De barman imiteerde zelfs de haaienvin achter de bar met zijn hand wanneer ze belde.
Dat waren de goede oude tijden. Maar het is nu allemaal voorbij. We hebben een goede man verloren.”

Geert Verbeecke trouwde in 2007 en het duurde niet lang voordat alles begon te veranderen.

“Iedere avond ging ik uit met mijn vrienden om een beetje biljart te spelen, een paar Duvels drinken, nog meer Duveltjes drinken en aan het einde van de avond probeerden we om ergens uitgenodigd te worden voor een feestje in iemands huis , “zei Verbeecke.

“Toen ontmoette ik een meisje! Op mijn werk.. van alle plaatsen !! We zijn na ongeveer 12 maanden getrouwd. ‘

‘Ze vond het niet leuk dat ik uitging met mijn vrienden. In het begin belde ze niet teveel, maar na verloop van tijd begon ze elke avond eerder en eerder te bellen. Eerst was het om 3 uur ’s morgens, toen 2 uur 30 en toen om 1 uur’ s ochtends, tot uiteindelijk na zes maanden ruzie, het verdomd middernacht was. ”

Lees ook: Stuiverwijk Nieuwpoort: Buren naar de rechtbank over eigenaarschap

Verbeecke’s gruwelijke ervaring komt steeds meer voor, met het huwelijk een van de snelst groeiende problemen in Vlaanderen.

Voordat hij besloot om de huwelijkskwestie met zijn vrouw aan te pakken, wist Verbeecke al dat het vertrouwen waarop het was gebouwd al aan het afbrokkelen was  en zijn huwelijk een bedreiging vormde voor zijn vriendenkring en de manier waarop hij  socialiseerde met andere vrouwen

“Toen ik mijn vrouw confronteerde, vond ik dat ze echt een schok kreeg.” zei hij. “Ze werd erg boos en vroeg me om te kiezen tussen haar of drinken. Wat kan ik zeggen? Ik moest haar  kiezen. Ik zat al in de comfortzone, ik werd dik en had geen echte keuze.
Ik mis mijn vrienden. We zeggen hallo af en toe, maar het zal nooit meer hetzelfde zijn. Het huwelijk heeft mijn drinken verpest. ‘

Het verhaal van Verbeecke is verre van uniek. Een recordaantal vriendshappen tussen mannen is aan het afbrokkelen vanwege de snelle toename van het aantal huwelijken.

Sinds 2007 zijn de Belgische Brouwers en de Federatie van Belgische drankenhandelaars (FeBeD) getuige geweest van de daling van de verkoop van dranken vanwege de toename
van het aantal huwelijken.

“Relaties in het algemeen hebben grote gevolgen voor het drinken”, zegt Patrick Crabbe, voorzitter van FeBeD , .

“Mijn enige advies aan iedereen die wil trouwen, is ervoor te zorgen dat zij, of hij, net zo goed en graag drinkt zoals jezelf.”

Het Centrum voor ‘Drinkers met Huwelijksproblemen ‘ heeft een website opgezet om informatie te verstrekken en een lijst van therapeuten die ondersteuning kunnen bieden in verband met de toenemende prevalentie van dwangmatig misbruik van het huwelijk en de potentieel verwoestende invloed die het heeft op drinken.