Laatste Nieuws
Home - Nieuws Regio Kust - Landbouwfeest Nieuwpoort 6 juli 2014

Landbouwfeest Nieuwpoort 6 juli 2014


Landbouwfeest Nieuwpoort op 6 juni 2014 Belooft Een Success Te Worden!

Het Landbouwfeest Nieuwpoort belooft weer een succes te worden.

Het Landbouwfeest Nieuwpoort belooft weer een succes te worden.

Het Landbouwfeest Nieuwpoort is voor jaren een vaste waarde in de agenda van Landbouw enthousiasten en het professionele schapen scheren circuit in Belgie met vele deelnemers, die uit verre oorden zoals Antwerpen en Limburg, naar Nieuwpoort komen, maar het prestigieuze Landbouwfeest Nieuwpoort heeft een zekere reputatie te repareren vooraleer het Landbouwfeest in Nieuwpoort van gang gaat op Zondag 6 juli 2014

Terwijl de geruchten over doping bedrog in de competitieve wereld van schapen scheren al jaren de ronde doen, zelfs de meest geharde cynici konden de omvang van doping gebruik niet voorspellen, zo bleek vandaag.

Het schaapscheer kampioenschap dat deel uit maakt van het Landbouwfeest Nieuwpoort, reikt punten uit aan de deelnemers voor hoe snel ze hun schapen kunnen scheren, evenals de finesse in het hanteren van de scheerschaar en extra punten worden toe gevoegd voor alle 3D-modellen die gescheerd worden in de vacht van het schaap.

“We wisten dat het zou komen maar ik had niet verwacht dat het Miss Fluffy zou zijn.” deelde Het Nieuwsblad  landbouw correspondent Herman Gezelle mee.

Miss Fluffy is een schaap die de meeste schaapscheren kampioenschappen gewonnen heeft met maar liefst 5 nationale overwinningen.

Miss Fluffy, te samen met haar eigenaar Albert Valois, bleek vorig jaar gedurende het Landbouwfeest Nieuwpoort in het bezit te zijn van een prestatieverhogend middel, in Landbouw kringen bekend als ‘GROW‘.

De drug, die 20 keer krachtiger is dan Nandrowol, laat de gebruiker na met een schijnbaar dikke vacht die gemakkelijk afgescheerd kan worden door de eigenaar van het schaap.

Velen verdachtten Miss Fluffy en Albert Valois van het doping gebruik sedert jaren, na een aantal adembenemende resultaten, waaronder het resultaat van vorig jaar gedurende het Landbouwfeest Nieuwpoort, waar de heer Valois een bijna perfecte replica van Leonardo Di Vinci’s ‘Het Laatste Avondmaal’ etste in de vacht van Miss Fluffy.
.
“Dat was een trieste dag vorig jaar voor de sport en het Landbouwfeest Nieuwpoort, maar we moeten vooruit kijken en hopen dat eerlijke scheerders eerlijk zullen blijven.”.

“En zover het Ploegen met Paard Kampioenschap, een discipline waarin de deelnemer een rechte lijn met zijn paard moet ploegen, is betreft, inspecties zullen worden uitgevoerd door onze veearts voor verborgen GPS-navigatiesystemen in de paardemanen.”

Het is zo triestig om een dominante iconische landelijke sport aangetast te zien door deze openbaringen en het domino-effect dat het zal hebben op het platteland van Vlaanderen , en het is verder bewijs, alsof dat nodig is, dat er een voortdurende daling is van het niveau van Fair Play in sport, besloot een mede-organisator van het Landbouwfeest  Nieuwpoort.

Terwijl het schandaal van vorig jaar een controversie was, de winnaar in de allereerste Landbouwfeest Nieuwpoort in 1998 was meer gehuld in controversie, ten onrechte van een schaap, toen Felix, een haarloze Siamese kat, de overal-winnaar van de wedstrijd was.