Laatste Nieuws
Home - Nieuws Regio Kust - Top Van Ijsberg Is Enkel ’t Toptje Van IJsberg Verklaart Schepen Kris Vandecasteele

Top Van Ijsberg Is Enkel ’t Toptje Van IJsberg Verklaart Schepen Kris Vandecasteele


Top Van Ijsberg Is Slechts Top Van IJsberg Verklaart Schepen Kris Vandecasteele

Top Van Ijsberg Is Slechts Top Van IJsberg Verklaart Schepen Kris Vandecasteele

De internationale wetenschappelijke gemeenschap is verbaasd door data die is gecollecteerd door een groep van politiekers, waaronder Schepen Kris Vandecasteele uit Nieuwpoort, en wetenschappers gedurende hun expeditie naar Antarctica in Februarie 2014

‘De expeditie die werd samengesteld uit 16 wetenschappers en politici uit 8 landen was gevraagd om bewijs te vinden van de opwarming van onze planeet door het documenteren van de afmetingen van een aantal ijsbergen .

Ze waren sprakeloos toen op dag 2 van hun expeditie een ijsberg van enorme proporties, die hun waarnemingen voor altijd zou veranderen, in hun zicht kwam.

” Nou, het was als een hele. hele grote berg “, aldus schepen Kris Vandecasteele , ” we waren aan boord van de Plancius – een vaartuig dat speciaal gebouwd werd om poolreizen te ondernemen- en waren net bezig met het uitvoeren van diverse experimenten en het verzamelen van informatie waarvan ik absoluut geen yota van verstond. Ik nam zeer vlug een paar fotootjes met mijn waterdichte camera in geval de ijsberg zou smelten en toen ik mijn camera in het water had om fotootjes te nemen van de onderkant van de ijsberg, kon ik mijn ogen niet geloven” deelde een zeer bewogen Kris VandeKasteele mee.

Michael Leveque , een docent aan Universiteit van Gent , beschrijft de ontdekking van Schepen Vandekasteele . ” We waren ervan overtuigd het topje van de ijsberg was het geheel van de ijsberg , maar op de foto’s was duidelijk te zien hoe de top van de ijsberg was in feite slechts het topje van de ijsberg , ” deelde de trotse wetenschapper van de expeditie basiskamp mee .

Nu ik eraan denk, is het logisch , gezien het feit dat we die specifieke zinswending -de top van de ijsberg – gebruikten, maar we waren geschokt ,

Het is nog niet bekend wat deze ontdekking doet voor het bredere debat over klimaatverandering, maar schepen Vandekasteele blijft optimistisch .

Het heeft ons alleen maar enkele duizenden jaren genomen om te beseffen dat de top van een ijsberg is slechts het topje van een ijsberg dus wie weet wat we kunnen bereiken in de toekomst. Het is verbazingwekkend om te denken wat andere veel voorkomende uitdrukkingen en gezegden een nieuw tijdperk van wetenschappelijke ontdekking kan brengen ” verklaarde hij.

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd