Laatste Nieuws
Home - Nieuws Regio Kust - Albert Monument Nieuwpoort Renovatie Voldoet Niet Aan EU Richtlijnen

Albert Monument Nieuwpoort Renovatie Voldoet Niet Aan EU Richtlijnen


Albert Monument Nieuwpoort Renovatie Voldoet Niet Aan EU Richtlijnen

Foto: Stedenbouw en Ruimtelijke Ordening – Nieuwpoort Stad

Koning Albert Monument in Nieuwpoort krijgt nieuw élan.

Het Koning Albert Monument in Nieuwpoort, een van de mooiste monumenten in West-Vlaanderen en dat Belgie ooit gezien heeft, voldoet niet aan de strenge nieuwe EU Veiligheidsrichtlijnen.

Het net uitgevoerde renovatie initiatief van € 10.000.000, waarvan het cirkelvormige Koning Albert I Monument dat een diameter van 30 meter en een hoogte van 57 meter heeft, te samen met een gloednieuw interaktief bezoekerscentrum, moet zich houden aan de door de Europese Unie strenge opgelegde richtlijnen , waaronder het verlagen van het Koning Albert Monument tot slechts 3 meter boven de zeespiegel .

Schepen voor Cultuur, Kerken – erediensten, Lokale economie, Herdenking WO I en WO II, Erfgoed en Onderwijs, dhr T. Vanden Brugge (CD&V), vertelde Nieuwpoort Nieuws vandaag dat hoogte beperkingen zullen worden ingevoerd langs de ganse Belgische kust , waardoor veel andere gemeenteraden, zoals Nieuwpoort, hun monumenten moeten verlagen.

Het is relatief een kleine prijs dat we moeten betalen voor een dergelijke winstgevende toeristische attractie zoals het Koning Albert Monument in Nieuwpoort , ” zei hij . “Veiligheid is onze nummer één doel hier en we willen niet de toeristen naar huis zenden in een grafzerk, doen we nu ? “

Meer dan 30 kustlijn gemeenten worden momenteel beoordeeld voor hoogtebeperkingen van monumenten, waaronder Nieuwpoort met het beroemde Koning Albert I Monument te Nieuwpoort, gesitueerd aan rechteroever van de IJzer, bij het sluizencomplex ‘De Ganzepoot’.

“Het Koning Albert Monument is veel te hoog en moet worden verlaagd voordat iemand een ongeluk heeft.”

Stel je een tourbus vol met Walen voor die van het Koning Albert Monument vallen . Het is zeker dat ze dood zouden zijn voor ze de grond bereiken.” voegde de heer Vanden Brugge er aan toe, nadat hij ook toegaf toe dat hij constant was gepestered in school.

Deskundigen schatten het zal 12 maanden duren om het Koning Albert Monument Nieuwpoort te verlagen tot een passend en veilig niveau en zal het lokale gemeentebestuur meer dan 10miljoen euro kosten.

De Duitse Bunker uit WO II die gevonden was bij het Koning Albert Monument Nieuwpoort zal ook deel uit maken van het renovatieproject

De heer Vanden Broucke bevestigde dat Nigeriaanse monumentverlagingsbedrijf, Monuments-R-‘Us, is al gecontracteerd voor de operatie om het Koning Albert Monument in Nieuwpoort te renoveren, een taak die 200 banen zal scheppen in de lokale gemeenschap over een periode van twaalf maanden.