Laatste Nieuws
Home - Nationaal Nieuws - Koning Albert II Verjaardag Een Succes Verklaart Belgie

Koning Albert II Verjaardag Een Succes Verklaart Belgie


Koning Albert II Verjaardag was prachtig!

Koning Albert II 80ste Verjaardag Een Succes,Verklaart Belgie

Koning Albert II 80ste Verjaardag Een Succes,Verklaart Belgie

Het ganse Belgische Koninkrijk werd gehoord ongeloof te uiten op het vernemen dat de ex-koning van Belgie, Albert, als thema voor zijn feestje om zijn 80ste verjaardag te vieren, enkel ‘een gewone entertainment avond, bestaande uit danseressen gekleed in ‘blacklace’ en artiesten uit Africa’ gekozen had

Terwijl ex-Koning Albert werd verondersteld te hebben ingestemd op het verzoek dat hij zijn mond zou duk-tapen, terwijl in gesprek met buitenlandse gasten en degenen die niet deel uit maken van de Belgische monarchie, Nieuwpoort Nieuws insiders hebben geleerd dat de ex-koning er ook op stond dat zijn feestje ook ‘Golliwogs‘ en’ andere dansende kleine mensen‘ moest hebben.

Een van de Golliwogs aanwezig op het feestje van Koning Albert II

Een van de Golliwogs aanwezig op het feestje van Koning Albert II

De Golliwog is een lappen “zwarte pop” uit de Koloniale Tijd en komt net als Zwarte Piet voort uit het Europese kolonialisme en slavernij.

De Koninklijke familie hoopte dat de festiviteiten niet een herhaling zouden zijn van Albert’s 75ste verjaardag, waar hij moppen vertelde op het podium terwijl hij gekleed was als een ‘Congolese stam leider’.

Koninklijke assistenten hadden wekenlang geprobeerd Albert te paaien, onder het voorwendsel dat ze doen alsof ze zijn verjaardagsfeest suggesties ‘au sérieux’ nemen, maar gaven uiteindelijk in na het ontvangen van een zeer gedetailleerde handgetekende ‘Diner Zitplaats-diagram‘ van de 80-jarige.

“Je zou moeten gezien hebben hoe opgewonden hij was,” verklaarde Koninklijk assistent Jef Delameere, “en ik denk dat hij nu ook raciaal gevoeliger omgaat met de servanten, daar hij Mwabe, onze Congolese medewerker, vroeg wanneer hij terug naar Congo zou  gaan alvorens volstrekt ongepaste vragen over hem te vragen. “

Koning Albert II 80ste verjaardag een succes

Koning Albert II met uitgenodigden.

De ex-Koning werd verondersteld om de uitgenodigden te hebben uitgekozen door het doorbladeren van zijn oude fotoalbums.

De verjaardagsplechtigheden vonden plaats achter gesloten deuren in de zomerresidentie van Albert in Zuid-Frankrijk.