Laatste Nieuws
Home - Gezondheid - Koen Metsu, Burgemeester Edegem: Uitbraak Van Ebola In Edegem Snel Onder Controle!

Koen Metsu, Burgemeester Edegem: Uitbraak Van Ebola In Edegem Snel Onder Controle!


Koen Metsu,Burgemeester Van Edegem Stelde Diagnose Van Ebola in Edegem

Koen Metsu,Burgemeester Van Edegem Stelde Diagnose Van Ebola in Edegem

Een uitbraak van Ebola in Edegem (Antwerpen) werd bevestigd deze avond  door Burgemeester van Edegem Koen Metsu (N-VA) nadat hij de symptomen van een verdachte patiënt zorgvuldig ingetypt had in Google.

De patient, die onlangs teruggekeerde uit Afrika voordat hij ziek werd, werd naar de Nationale Isolatie Unit van UZA overgebracht als een  voorzorgsmaatregel , aldus Koen Metsu, Burgemeester van Edegem, een Antwerpse deelgemeente.

Meerdere eenheden van de Edegemse brandweer, bijgesteund door de brandweerbrigade van Antwerpen en paramedici in bio-hazard suits en het leger stroomden naar de scène in Edegem in een dramatische vertoning van ongerust, aangewakkerd door de omringende pers .

Ze krijgen daar zelden de kans om de isolatie-unit te gebruiken zodat er wat opwinding was onder de artsen toen de patient werd toegelaten , “ zei dhr Metsu. ” Helaas, na een zorgvuldige analyse van de patient -die van Afrikaanse oorsprong is- door artsen bleek dat de patiënt geen drager was van de ziekte en werd terug vrijgelaten eerder deze avond ” .

Tweet van Koen Metsu Over Ebola Uitbreek!

Tweet van Koen Metsu Over Ebola Uitbreek!

We zijn heel trots op de manier waarop de noodmelding werd behandeld , “ zei een woordvoeder van de N-VA die de scène bijwoonde . “De pers dook op vlak nadat we (het leger) Edegem afgezet hadden met die kleurige politielintjes en ze droegen die witte pakken

De adjunct van de FOD Volksgezondheid Sven Heyndrickx deelde later mee dat de patient die opgenomen was in het UZA testte negatief voor Ebola en dat er geen enkel geval is van Ebola in ons land.