Laatste Nieuws
Home - Gezondheid - Toenemend Aantal Kinderen Kunnen Niet Een Simpel Scheet Maken Met Oksel, Waarschuwt Studie

Toenemend Aantal Kinderen Kunnen Niet Een Simpel Scheet Maken Met Oksel, Waarschuwt Studie


Toenemend Aantal Kinderen Kunnen Niet Simpel Scheet Maken Met Oksel, Waarschuwt Gezinsbond

Toenemend Aantal Kinderen Kunnen Niet Simpel Scheet Maken Met Oksel, Waarschuwt Gezinsbond

De toonaangevende onderzoeker Lutgard Vrints, van de Gezinsbond Studiedienst voor de Kinderopvang en Ontwikkeling (GBSKO) , waarschuwde vandaag dat er een record aantal kinderen niet in staat zijn om eenvoudige scheet geluiden uit te voeren met hun oksels .

Een woordvoerder van de groep zei dat de reductie van de kleuters met de mogelijkheid om een scheet lawaai te maken op ‘ bestelling’ , is ‘ zorgwekkend ‘ , en dat de GBSKO de Belgishe regeringen heeft op geroepen om in te grijpen om een oplossing te zoeken voor het probleem .

Uit een studie groep 1000 kinderen van 4 tot 7 jaar , slechts 12 % konden het gewenste geluid uitvoeren , vergeleken met een gelijksoortig 1984 studie , waar 67 % van de proefpersonen konden de taak voltooien

“Kinderen schijnen meer vertrouwen te hebben in elektronische apparaten zoals smartphones en computers om scheet geluiden te recreëren . “, aldus hoofdonderzoeker van de studie, Lutgard Vrints .

Nog zorgwekkender is dat met de recente studie , maar liefst 92% van de kinderen hadden geen idee hoe je een ‘ eenden gat’ met je handen kan maken , resulterend in de kinderen huilen en gewoon willen naar huis te gaan .

Er wordt aangenomen dat kinderen alle kennis van ‘oude tijd school- trucjes ‘ zullen verliezen tegen 2040 , waardoor veel volwassenen in 40 jaar niet eens weten hoe ze hun middel-en ringvinger kunnen scheiden op beide handen zonder hulp van iemand anders

” Het is een stervende kunstvorm . “, zei creche werker Marloes Blom van de kerk van Nieuwpoort. ” Kinderen verliezen hun ‘plezier-genen’ en bekomen steeds meer afhankelijk van electronische vormen van amusement . “

“Ik kan me niet herinneren de laatste keer dat ik een kind gezien heb die een ander kind vraagt ​​: ‘ kan je dit doen ‘ ” . voegde ze eraan toe.

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd