Laatste Nieuws
Home - Nieuws Regio Kust - Kinderboerderij De Lenspolder Nieuwpoort Heeft Nieuwe Attractie.

Kinderboerderij De Lenspolder Nieuwpoort Heeft Nieuwe Attractie.


Kinderboerderij De Lenspolder heeft nieuwe attractie

Gaap en Moeder maken het goed.

Een zeldzame geit-schaap hybride is geboren in de Kinderboerderij De Lenspolder in Nieuwpoort , tot grote verbazing van het personeel die zei dat de ‘ gaap ‘ bloeit sinds haar geboorte .

De gezonde gaap werd twee weken geleden geboren met ooi als moeder op de Kinderboerderij de Lenspolder.en wordt beschouwd als het resultaat van een geit die gepaard had met een van de schapen van de Kinderboerderij.

Deze vorm van natuurlijke kruising is uiterst zeldzaam vanwege het genetische verschil tussen geiten en schapen. De gaap sterft meestal direct na de geboorte ofwel tijdens de zwangerschap, of is doodgeboren .

Diensthoofd van de Kinderboerderij De Lenspolder Marie-Ange Loones vertelde Nieuwpoort Nieuws dat zij en haar team een geit hadden gezien die ambitieus probeerde te paren met de ooien op de boerderij vijf maanden geleden, maar dachten er verder niets van tot een van de ooien geboorte gaf tot een nest van 3 lammetjes. Groot was hun verbazing toen ze het zwarte lammetje van dichter bekeken.

Dierenarts Elise Buyse uit Nieuwpoort was snel ter plaatse geroepen om de lammetjes te inspecteren en confirmeerde dat het niet een schaap of een geit was, maar een zeer rare genetische combinatie van een geit en een schaap, met andere woorden, een ‘Gaap’.

“Hij is absoluut bloeiend, ” vertelde Elise Buyse Nieuwpoort Nieuws. ” Hij rent veel sneller rond dan de andere lammetjes die geboren werden . Hij heeft veel langere benen en ook een paar kleine hoorntjes en zijn vacht is niet zoals dat van een schaap, het is een beetje harder zoals dat van een geit, maar tergelijkertijd een beetje wolliger.”

“”De ooi, zoals het een goede moeder bevoegt, behandelt hem gewoon als een ander lam en zijn twee zusjes en de andere lammetjes spelen te samen” besloot ze.

Bert Gunst(CD&V), Schepen voor de Kinderboerderij, Toerisme, Feestelijkheden en Jumelage deelde mee op de gemeenteraadszitting van Nieuwpoort Stad dat de geboorte van de gaap is iets waar Nieuwpoort trots kan op zijn en dat een competitie om een naam te vinden voor de gaap onderweg is en open tot alle kinderen van Nieuwpoort, maar voor het moment de verzorgers van Kinderborderij De lenspolder noemen hem gewoon ‘Gaap’.

Voor meer informatie gelieve Het Stadsbestuur van Nieuwpoort te contacteren op het nummer 058 22 44 44