Laatste Nieuws
Home - Lifestyle - “Ik Laat Altijd Deuren Open!” Jezus praat over zijn Geboorte in een Stal !

“Ik Laat Altijd Deuren Open!” Jezus praat over zijn Geboorte in een Stal !


"Ik Laat Altijd Deuren Open!" Jezus praat over zijn Geboorte in Stal !

“Ik Laat Altijd Deuren Open!” Jezus praat over zijn Geboorte in Stal !

NA een hiaat van bijna tweeduizend jaar spreekt Jezus Henri Christus met NN over het leven, zijn nieuwste boek en een reeks slechte gewoonten die hij in de loop der jaren heeft opgepikt en waarvan hij beweert dat ze de direkte consequentie zijn van zijn geboorte in een stal.

We vonden de enige zoon van God in het Starbucks Cafe gelegen aan het station van Brugge waar hij bezig was zijn nieuwste evangelie te schrijven op een Apple iMac, gekleed zoals één van de vele hipsters die zich overal rond ons bevonden .

“Is dat nu een magere mokka-frappuccino?” antwoordde hij toen een vrouwelijke barrista de naam ‘Jezus van Nazareth’ riep, alvorens hij zich tot deze verslaggever wendde om zijn excuses aan te bieden:

“Sorry, ik zal zo snel mogelijk bij je zijn ; deze barista’s maken mijn magere mokka-frapuccino altijd met volle melk “.

Achterover leunend in zijn zetel met zijn bovenlip nu bedekt in schuimige magere melk bracht Jezus dit interview regelrecht op gang:

“Bedankt dat je het eens was met mijn agent om me hier te ontmoeten. Het is een beetje moeilijk voor mij om openbare plaatsen te vinden waar ik gewoon in de achtergrond kan opgaan en met rust kan gelaten worden… Mijn fans kunnen een beetje extreem zijn “.

Lees Ook: D-Day Veteraan uit Nieuwpoort: Als je TV programmas ziet zoals Expeditie Robinson en Jeremy Kyle, dan weet je dat het allemaal de moeite waard was!

“Nee, dank U, Jezus! ” antwoordde ik, geïntrigeerd door zijn nieuwste boek die binnenkort verkrijgbaar zal zijn in de betere boekenhandels. “Jouw agent en publicist zegt dat je met dit nieuw boek teruggaat naar je roots?”

“Ja, Papa vindt dat het laatste boek een beetje te controversieel was,” zei hij verwijzend naar de miljoenen mensen die stierven als een direct gevolg van de bijbel. “Maar eerlijk gezegd, we hebben er miljarden van verkocht, maar de gevolgen waren krankzinnig; mensen werden verbrand op de brandstapel, kruisigingen, pedofiele priesters,  het was niet een ideaal boek! “.

“Dus… wat is het uitgangspunt van dit nieuw boek dan? Is het weer een fictie, een roman of wat? “vroeg ik angstvallig.

“Het is mijn levensverhaal: Geboren In Een Stal’,” zei Jezus. “Geen sprookjes meer. Geen ghostwriters. Gewoon een simpele autobiografie over mijn psychologische problemen die ik had toen ik opgroeide en hoe ik ze overwon.

“Mentale gezondheid is nu in de mode. Het is een goed idee en we hebben al een krant en een uitgever aan boord  om het boek te verkopen “.

“Dus, Geboren In Een Stal  is een boek over je problemen?” vroeg ik, wetend dat de markt waar Jezus probeerde in te springen al verzadigd was.

“Nou ja.Hoe zou ik het kunnen zeggen? Het gaat over allerlei dingen. Dingen zoals hoe ik voor altijd deuren achter me openlaat, dat soort dingen, ‘zei Jezus, die nu een vrouwelijk personeelslid met argwaan bekeek toen ze naast ons passerde.

“Hm, maar zijn die problemen die je hebt  levensbedreigend of relatable voor de hedendaagse samenleving ..? Ik zie niet hoe het openlaten van deuren kan … ”

“NEE, Nee Nee, luister ; als je een vliegtuigdeur openlaat, wat gebeurt er dan? Of een autodeur. Dat is fucking gevaarlijk! “.

“Maar Jezus, vergeef me, maar komt dat niet een beetje oppervlakkig over,  zou ik zeggen?  Gezien alle enorme problemen die mensen tegenwoordig hebben met stress, angst, depressie, Siria, vluchtelingen … ”

“Jajaja, Dat is gewoon fucking typisch. Als Meghan Sparkle of wat haar naam ook is een scheet laat, dan kan je er in de krant 10 pagina’s over lezen! “antwoordde Jezus.

De wonden in zijn handen begonnen te bloeden.

Geboren in een Stal is niet echt een hartverscheurend boek. Het lijkt alsof je het alleen schrijft omwille van de complimenten, Jezus? Alsof je niet echt om je zogenaamde toestand geeft, maar er gewoon van wilt profiteren? ”

“Oké, oké, hoe zit het met dat posttraumatische stress-gedoe dan? Ik was drie dagen genageld aan een klotekruis, jongen. Is dat waar je me wil over interviewen? “.

“Tja, Jezus, ik denk gewoon dat je nieuw book niet zal aanslaan bij het publiek, weet je? Maar blijf alsjeblieft proberen. Het is bijna 2000 jaar geleden sinds je laatste boek dus neem je tijd, het is niet nodig om gewoon een boek uit te geven omwille van het schrijven van een boek. ”

“Het is duidelijk dat mijn problemen niet goed genoeg zijn voor jullie mensen. Ik stierf voor je zonden en alles wat ik krijg is ze dat terug in mijn gezicht gegooid worden “.

“Komaan nu, Jezus, wees niet zo, het is gewoon een moeilijke markt en met jouw boek …”

Daarmee sloeg Jezus zijn iMac in afschuw neer en stond op, starend naar deze verslaggever voor wat een eeuwigheid leek te zijn.

“Ik zou je nu echt kunnen doden met mijn geest, maar dat zal ik niet doen,” zei hij, voordat hij vertrok en me zijn Starbucks-rekening achterliet.