Laatste Nieuws
Home - Gezondheid - Illegale Rolstoel Race Ontdekt in Woonzorgcentrum De Zathe Nieuwpoort

Illegale Rolstoel Race Ontdekt in Woonzorgcentrum De Zathe Nieuwpoort


Illegale Rolstoel Race Ontdekt in Woonzorgcentrum De Zathe In Nieuwpoort

Illegale Rolstoel Race Ontdekt in Woonzorgcentrum De Zathe In Nieuwpoort

Nieuwpoort. Vijf verpleegkundigen en twee artsen van het Woonzorgcentrum De Zathe  Nieuwpoort  zijn vandaag gearresteerd, zo heeft Nieuwpoort Nieuws vandaag geleerd van een anonieme bron.

Men gelooft dat de  zeven individuen het meesterbrein zijn achter een ondergrondse illegale rolstoel racing kring, gevalueerd aan maar liefst € 5miljoen per jaar in het Woonzorgcentrum De Zathe in Nieuwpoort

De groep werd beschuldigd van het organiseren van rolstoel races, sommige zelfs ‘off-road’ races op de heuveltjes in het Koningin Astrid Park in Nieuwpoort Stad en een Grand Prix in de Simili Wijk in Nieuwpoort Bad. .

Maar liefst 26 van de 93 oudere residenten van het woonzorgcentrum de Zathe in Nieuwpoort werden verzorgd en getraind met als doel te winnen in wedstrijden waarin ze, in hun strijd op een podiumplaats, ze vitale medicijnen en operaties – in plaats van de gebruikelijke medailles en een plaats op het erepodium- konden winnen .

De twee artsen in het midden van het schandaal, zo blijkt het, faciliteerden het wedden op een gerapporteerde 120 races dit jaar alleen en ‘fixten’ een aantal races om zichzelf financieel voordeel te geven .

Vermoeden was eerst gewekt door medisch secretaresse M. Vandenveene, toen een rolstoel patient werd overgebracht vanuit Nigeria onder het voorwendsel dat hij hoopte om superieure medische zorgen en diensten te ontvangen in het Woonzorgcentrum De Zathe Nieuwpoort.

Henri Blommaert, directeur van Woonzorgcentrum De Zathe, verklaarde dat het bewijs van de onwettigheden was snel en gemakkelijk gevonden: .

“Toen de rolstoel patiënt Eric Adeyemi uit Nigeria werd toegelaten tot het Wooncentrum eerder dit jaar, waren wij zeer sceptisch over de motieven van het verpleegkunding personeel en de artsen.” volgens dhr Blommaert

Lees ook “Wij wonen hier al 40 Jaar…” : Leven In Nieuwpoort als een Aangespoelde..

In een vreemde actie gedurende een nood-gemeenteraadszitting die hem een staande ovatie bezorgde, OCMW-voorzitter Frans Lefevre ( CD&V ) deelde mee dat “Het kon niet duidelijker zijn dat ‘no way in hell’ Mr Adeyemi iets dicht van fatsoenlijke medische diensten hier in Belgie kon of zou ontvangen! “.

Dan, na een korte spurtje van lachen en grinniken, Mr Lefevre continueerde met:

“Dus als een gevolg, de Politie Westkust, afdeling Nieuwpoort, en de Federale Politie werd ingebracht en te samen ontrafelden ze de illegale weddenschappen en racen , waarvan de details zijn te vinden in het 1105 pagina rapport dat beschikbaar zal komen op de website van Nieuwpoort Stad”

Als u denkt dat een ofte meerdere van uw verwanten die resident zijn in het woonzorgcentrum gedwongen waren om te participeren in deze illegale activiteiten, gelieve zo spoeding mogelijk de Politie Westkust te contacteren.op het nummer 058 533 000 .

Luister naar Radio Nieuwpoort Nieuws