Laatste Nieuws
Home - Nationaal Nieuws - Mysterie rond dood en vergiftiging van Ierse Setter na Crufts hondenshow in UK

Mysterie rond dood en vergiftiging van Ierse Setter na Crufts hondenshow in UK


Mysterie over dood van  Jagger na Crufts Dogshow

Mysterie over dood van Jagger na Crufts Dogshow

Het onderzoek in verband met de verdachte dood van de Belgische Ierse Setter hond die de tweede prijs haalde gedurende de Crufts Dogshow in Birmingham (UK) heeft vandaag onthuld dat de hond was voor het laatst gezien in de bar van de Dover – Oostende ferry in een ‘dronken toestand’.

Inspecteurs van de gerechterlijke politie hebben passagiers gevraagd om alle informatie die ze kunnen hebben over de laatste momenten van de hond mede te delen.

De eigenaar beweert dat de hond werd vergiftigd omdat hij de tweede prijs won in de grootste Dogshow ter wereld.

Onderzoekers begonnen met het natrekken van de laatste stappen van de hond in een poging om het geheugen van ferry passagiers op te frissen en zodoende de waarheid aan het licht te brengen.

“Na het ontvangen van zijn prijs, Jagger ging terug naar Belgie met de ferry en bleef in zijn cabine om een ​​douche te nemen en zich te scheren.” legde hoofdinspecteur K. Vermote van de gerechterlijke diensten uit.

“Volgens CCTV beelden van de ferry, Jagger verliet zijn cabine om 10:47.”

“We zien hem dan plassen op het tapijt in de lobby van de ferry zo’n vijf minuten later voordat hij de anus van een andere hond, een poedel, snuifde.

Ferry Stewardess Tina Vanneste herinnerde dat de Ierse Setter zijn ballen likte net buiten de ingang van de bar om 11:15 voor een “after party” met andere honden die zich op de ferry bevonden.

Het is duidelijk dat ten minste 40 honden van alle rassen en groottes het feestje bijwoonden.

“Er zullen altijd problemen zijn als je zo veel honden onder één dak hebt en alcohol aan de mix toevoegen helpt ook niet.” aldus ferry barman Patrick Casier.

“We moesten een paar pitbulls buiten smijten omdat ze wilden vechten. Er waren ook een paar kleinere terriers, maar hun beet was slechter dan hun geblaf. “

Getuigen bevestigden dat een handvol honden begonnen te zingen na het drinken van een paar whiskies en Jaegermeister met Red Bull

“Jagger zong het Irish Rover liedje met 2 andere Ierse setters en een Duitse Schaper begon Heino te zingen. Ze waren vol goede moed op het moment en alles leek in orde. “zei barman Cassier.

“Ierse en Duitse honden kunnen drinken zoals een vis in het water.”

De volgende dag toen Jagger thuis was met zijn eigenaar,  werd hij ernstig ziek en overleed later.

Eigenaars van de hond hebben gezegd dat de Scotch was doorspekt met een onbekend vergif dat werd gevonden tijdens een post-mortem onderzoek.

Als u informatie hebt in verband met de dood van de hond, gelieve uw lokale politie te contacteren.