Laatste Nieuws
Home - Gezondheid - Heren Ondergoed Komt Met Houdbaarheidsdatum Onder Nieuwe Wet

Heren Ondergoed Komt Met Houdbaarheidsdatum Onder Nieuwe Wet


Heren Ondergoed Moet Komen Met Houdbaarheidsdatum Onder Nieuwe Richtlijn

Heren Ondergoed Moet Komen Met Houdbaarheidsdatum Onder Nieuwe Wet

Het Ministerie van Volksgezondheid heeft, op verzoek van Dhr Elio di Rupo, een nieuwe richtlijn goedgekeurd in verband met de houdbaarheidsdatum van heren ondergoed in een poging om slechte hygiëne onder de mannelijke bevolking te bestrijden.

 

 

De nieuwe wet wordt van kracht op 01/01/2015 en verplicht alle distributeurs en verkopers van heren ondergoed om een  Houdbaar Tot-tag van maximum 1 jaar op heren ondergoed te naaien. De tag zou mannen moeten “helpen te herinneren” dat ze zich moeten ontdoen van hun ondergoed op een bepaalde dag , 12 maanden na de aankoop

Volgens een studie bleek dat meer dan 90% van Belgische mannen bezitten EN dragen ten minste drie onderbroeken van 4 jaar of ouder. Dezelfde studie vond ook dat sommige mannen van middelbare leeftijd dragen – of hebben in hun bezit – ondergoed dat ouder is dan hun kinderen..

Een van deze mannen is 57-jarige Benoit Vervaecke uit Oostende, provincie West-Vlaanderen. Hij vertelde Nieuwpoort Nieuws dat hij eigenaar is van een ‘Y-front onderbroek dat 22 jaar oud is, ouder dan de totale leeftijd van zijn 2 kinderen.

“Eric en Sabine waren ontvangen toen ik dit Y-front-model aan had dat ik nu ook draag op dit moment, dus het is echt een sentimenteel ding.” deelde hij mee met Nieuwpoort Nieuws.“In het midden is het een beetje dun gedragen en de balzak kan een beetje vrijhangend zijn als mijn vrouw de onderbroek niet grondig strijkt. De onderbroek maakt als goed als deel uit van de family .

De heer Vervaecke is er het niet mee eens dat de leeftijd van zijn ondergoed een reflectie is van zijn persoonlijke hygiëne..

“Ik ben zeer hygienisch en mijn onderbroeken zijn zeer comfortabel en duurzaam. Vochtige sheetjes en zo zijn gemakkelijk afgewassen in de lavabo., Ze maken geen ondergoed meer zoals vroeger.” voegde hij er aan toe.

Nieuwpoort Nieuws kan niet bevestigen als het Ministerie van Volksgezondheid ook een soortgelijke richtlijn voor BH’s, slipjes en lingerie voor vrouwen zal invoeren in 2015..

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd