Laatste Nieuws
Home - Lifestyle - ’t Heilig Water In Kerken Niet Zo Heilig Meer!

’t Heilig Water In Kerken Niet Zo Heilig Meer!


Heilig Water Niet Zo Heilig Meer

Heilig Water Niet Zo Heilig Meer

Fraude inspecteurs van het Parket in Brugge hebben vandaag bevestigd dat in de afgelopen maand het heilig water in kerken maar liefst 37 % minder heiligheid bevat dan als gestipuleerd bij de kerk.

Het schandaal kwam aan het licht gedurende de middernachtmis op 24 december toen volgelingen het verschil in heiligheid smaakten.

De ontdekking van de fraude heeft een schokgolf van ongeloof veroorzaakt onder katholieke gelovigen en is de zoveelste klap in het gezicht voor de religieuze sekte in hun poging om hun beschadigd imago te verbeteren .

Heilig Water, Jesus Juice, een scheutje Zoete-Maria-Moeder-Van-God, hoe u het ook wilt noemen , is met 37% gedaald in heiligheid.

De zuiverheid van het heilige water, verstrekt door het Bisdom Brugge en beschikbaar in kerken, vertegenwoordigd 18% van de inkomsten voor de kerk.

We weten nog niet de reden, maar het blijkt dat een paar priesters die het water zegenen, voegden ongezegend tapwater toe uit persoonlijk winstbejag.” aldus hoofdinspecteur van de Fiscale Fraude, Insp Johnny Pennel.

Wat veel mensen niet beseffen is dat de kerk miljoenen vaten met heilig water importeert rechtstreeks van het Vaticaan op een dagelijkse basis , ” zei Insp Pennel, ” zo de schade toegebracht aan de Belgiscge schatkoffers is enorm.”

De Doopvont in de OLV Kerk te Nieuwpoort

De Doopvont in de OLV Kerk te Nieuwpoort

Een lokale priester en twee misdienaren, geïnterviewd door  Nieuwpoort Nieuws hier in Nieuwpoort vandaag,  gaven toe dat ze al een tijdje een vermoeden hadden dat hun heilig water zwakker was dan een maand geleden, maar waren bang om uit te spreken .

“Ik wist dat er iets verkeerd was toen ik het hoofd verbrandde van een klein kindje gedurende een doop onlangs . Ik zei tegen de ouders dat dat gebeurt van tijd tot tijd en dat het aantoont dat hun kindje is vrijgesproken van zonden, maar eerlijk gezegd, ik had geen fucking idee van wat er gaande was. “ legde EH Vidane, de plaatselijke priester, uit .

Het Bisdom Brugge, in een wijze volledig uit karakter met de manier waarop ze eerdere schandalen behandelden,  zei dat ze de kern van het schandaal zo spoedig mogelijk zullen oplossen in samenspraak met de gerechterlijke diensten.