Laatste Nieuws
Home - Nieuws Regio Kust - Halloween : Tieners eisen verontschuldiging na autopsie van dode kat !

Halloween : Tieners eisen verontschuldiging na autopsie van dode kat !


TIENERS uit Nieuwpoort, Oostduinkerke en Lombarsijde in West Vlaanderen die vorige week Halloween vierden hebben vandaag een publieke verontschuldiging geëist nadat ze ten onrechte de schuld kregen voor het vermoorden van een kat met vuurwerk vorige week gedurende Halloween,

Halloween : Tieners eisen verontschuldiging na autopsie van dode kat !

TIENERS uit Nieuwpoort, Oostduinkerke en Lombarsijde in West Vlaanderen die vorige week Halloween vierden hebben vandaag een publieke verontschuldiging geëist van volwassenen, politici en politie nadat ze ten onrechte de schuld kregen voor het vermoorden van een plaatselijke kat met vuurwerk vorige week gedurende Halloween,

Gerenommeerde nieuwspublicaties zoals HLB en de Standaard rapporteerden oorspronkelijk het nieuws als een feit, maar hebben sindsdien het verkeerde persbericht -zonder enige correctie of recht op antwoord- van hun online
publicaties verwijderd. In de persberichten werd gezegd dat de kat ‘het doelwit was van onbekende jongeren die een vuurwerk aan zijn kop hadden vastgebonden waardoor de arme kat explodeerde en overleed aan zijn zware verwondingen’.

Foto’s van de dode kat werden vervolgens online verspreid voor een maximaal effect. Een postmortem vanmorgen heeft echter onthuld dat de kat in feite was gedood tijdens een verkeersongeval -een conclusie ondersteund door de Politie die de CCTV van het accident beoordeeldeen en waaruit bleek dat een auto de kat verpletterde en weg reed zonder te stoppen.

“Eerlijk gezegd, ik ben te stoned om achter katten te rennen en mijn weedgeld te verspillen aan vuurwerk,” vertelde Marco Vermeere, een zoon van twee uit Oostduinkerke vandaag aan Nieuwpoort Nieuws.

LEES OOK Politie Westkust waarschuwt katten- en hondenbaasjes in Regio Nieuwpoort

“Het was ongelooflijk hoe snel al die volwassenen ons de schuld gaven, en toen bleek dat het één van hen met een auto was. We eisen een verontschuldiging … of 500 euro voor weed ”

Politie heeft sindsdien het onderzoek afgesloten, ondanks het feit dat de bestuurder van het voertuig die het vluchtmisdrijf pleegde nog altijd niet gevat is terwijl geroddel en samenzweringstheorieën de ronde doen.

“Het is één wet voor ons en een andere voor hen”, zei een andere tiener, “als ze dit een dier kunnen aandoen, dan is mijn vraag wat ze een persoon kunnen aandoen”.

Sinds de openbaring hebben campagnevoerders voor jongeren een Facebook-pagina opgericht, genaamd ‘Cats Lives Matter’ , die gerechtigheid voor het dier eist en de Politie aanspoort om een ​​volledig onderzoek naar de dader van de ‘hit and run’ opnieuw  te starten.