Laatste Nieuws
Home - Gezondheid - Gymfanaat Stort In Elkaar : Te Kleine T-Shirt Snijdt Bloedcirculatie Af!

Gymfanaat Stort In Elkaar : Te Kleine T-Shirt Snijdt Bloedcirculatie Af!


Gymfanaat Stort In Elkaar : Te Keine T-Shirt Snijdt Bloedcirculatie Af!

Gymfanaat Stort In Elkaar : Te Keine T-Shirt Snijdt Bloedcirculatie Af!

Een fitnessfanaat uit Nieuwpoort heeft de hulpdiensten geprezen die gisteren ter hulp snelden op de Marktplaats in Nieuwpoort nadat hij ineenstortte door een vermoedelijk geval van bloedtekort in de hersenen veroorzaakt door het dragen van een T-shirt dat verschillende maten te klein was voor hem.

Karel Vantroyen, oorspronkelijk afkomstig uit Antwerpen maar sinds 2018 een resident in Nieuwpoort, is een enthousiaste bodybuilder die verschillende keren per week traint om zijn indrukwekkend lichaamsbouw te bereiken.

Naast een afmattende trainingsregime en streng eiwitrijk dieet, heeft Vantroyen ook T-shirts en truien gekocht in de kinderkledijafdeling van Lidl in een poging om zijn enorme armen,  buikspieren en het gebrek van een waarneembare nek te benadrukken.

Men gelooft dat Vantroyen, ondanks het feit dat het gisteren niet zo warm was, een Transformers T-shirt droeg dat geschikt was voor kinderen van 9 tot 12 jaar oud, toen hij zich flauw begon te voelen terwijl hij op en neer liep in de Marktstraat terwijl hij zichzelf bekeek in de winkeletalages.

Lees Ook: D-Day Veteraan uit Nieuwpoort: Als je TV programmas ziet zoals Expeditie Robinson en Jeremy Kyle, dan weet je dat het allemaal de moeite waard was!

Beschreven door toeschouwers als ongelooflijk bleek in het gezicht terwijl zijn armen bijna paars waren, stortte de aangespoelde van Antwerpen in elkaar ter hoogte van de Astra, waar hij ter plaatse werd behandeld door het personeel van een voorbijgaande ambulance.

“Dhr.Vantroyen had ongelofelijk veel geluk dat we in de buurt waren, anders zou hij er vandaag misschien niet meer zijn, “zei paramedicus Martin Debeuckelaere, die als eerste ter plaatse was.

“We waren in staat om vast te stellen dat zijn ineenstorting werd veroorzaakt doordat zijn t-shirt zo strak was dat het de bloedsomloop afsneed naar de rest van zijn lichaam. We sneden het kledingstuk af, waardoor het bloed naar zijn hoofd terugkeerde en waardoor hij bijna onmiddellijk weer tot leven kwam “.

Vantroyen is de vijfde gymfreak die tot nu toe betrokken was bij een dergelijk incident in 2019, Gezondheidsambtenaren vrezen dat het aantal zal stijgen tijdens de komende zomer. Gyms in het hele land worden aangespoord om strakke T-shirtwaarschuwingen rond hun faciliteiten te plaatsen om spierfanaten te waarschuwen voor de gevaren van te kleine kleren te kopen en het lenen van kleren van hun klein broertje.