Laatste Nieuws
Home - Gezondheid - Grote Opluchting Voor Family Verneute Uit Nieuwpoort

Grote Opluchting Voor Family Verneute Uit Nieuwpoort


WAARSCHUWING

NIET GESCHIKT VOOR GEVOELIGE MENSEN. LEES DIT NIET ALS U GEVOELIG BENT VOOR SCHOKKENDE BEELDEN. LEES DIT NIET DIRECT VOOR OF DIRECT ACHTER U GEGETEN HEBT!

Honderden kreten van gejuich werden vandaag gehoord in Nieuwpoort, maar ook honderden kreten van verontwaardiging, zelfs zover weg als Klerken bij Houthulst, op het vernemen van de genezing van Jimmy Verneute, een jongeman uit Nieuwpoort en lijsttrekker voor de V-NvA in Nieuwpoort.

Slachtoffer van mysterieuze infectie en lijsttrekker van de V-NvA  Jimmy Verneute

Slachtoffer van mysterieuze infectie en lijsttrekker van de V-NvA Jimmy Verneute

Verneute, een ex-junkie, schepte oproer op Facebook na het delen van foto’s van zijn tattoo en mysterieuze huidaandoening die zich later manisfesteerde over zijn ganse lichaam.

Hij merkte een heel vreemde uitslag op in de regio waar hij de nieuwe tattoo had en werd later ernstig ziek.

De Moeder of Jimmy, Jeanine Verneute,  deelde mee met Nieuwpoort Nieuws dat Jimmy naar Oostende was gegaan op zijn verjaardag om een nieuwe tattoo te krijgen voor zijn verjaardag en dat , na zijn tattoo ge-inkt was, hij een nieuwe T-shirt had gekocht omdat zijn T-Shirt een beetje bevuild was.

Na consultatie met zijn huisarts jimmy werd overgebracht naar het AZ DAmiaan ziekenhuis in Oostende waar hij in observatie werd geplaatst daar de dermatoligische specialist op vakantie was.

Niemand wist wat het was en een oproep werd gedaan op FB voor informatie. De behandelende arts, niet wetende wat de exacte aandoening of de ziekte was, gaf hem antibiotica en speciale crèmes. Naarmate de tijd verstreek de pijn werd erger, de uitslag werd erger, de zweren werden erger en Jimmy begon te bloeden

Uiteindelijk werd Verneute overgebracht naar het Centrum voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen waar een dermatologische specialist beschikbaar was.

De larvae gevonden in Jimmy Verneute in Close-Up

De larvae gevonden in Jimmy Verneute in Close-Up

Groot was de verbazing van het medische team toen ze de verbanden verwijderden en levende larvae vonden die groeiden in de zweren die zijn ganse lichaam bedekten.

Nog groter was hun verbazing toen ze ontdekten dat de zweren op Jimmys huid in feite dieper waren dan ze aanvankelijk hadden gedacht (sommige tot 5cm diep) en dat de larvae zich aan het voeden waren op het lichaamsvet en weefsel.

 

De Aziatische Vlieg

De Aziatische Vlieg

Na een analyse van het DNA van de larvae, die één per  één verwijderd moesten worden met een pincet, kwam men tot de conclusie dat de larvae de larvae waren van de Tiuimbiui Vlieg (Cordylobia anthropophaga).

De Cordylobia anthropophaga is een bruin-gele vlieg die op grote schaal overal Azie en in tropisch Afrika aangetroffen word. De vlieg legt tussen 100-300 eieren op de bladeren van katoenplanten of op katoenen kledij dat gemaakt word in de sweatshops in Taiwan, Bangladesh of China.

Azie is de grootste producent van katoenen kledij dat te koop aangeboden word in winkels in Belgie en de rest van Europa.

De larvae van de Cordylobia anthropophaga die zich door de huid hebben geboord

De larvae van de Cordylobia anthropophaga die zich door de huid van Jimmy Verneute hebben geboord

De eitjes kunnen in leven blijven voor 7 tot 90 dagen en wanneer ze dan in contact komen met de huid, beginnen ze te ontwikkelen en dan vreten de larvae zich naar binnen tot ze uw vetlaag en ander weefsel bereiken.

Onze T-shirts, onderkleding en andere kledij zijn gemaakt in sweatshops in verschillende aziatische landen waar weinig of bijna geen hygienische controle aanwezig is. De kledij wordt opgeslagen in containers voor weken en weken vooraleer het ons bereikt.

Kortom, men weet gewoon niet welke parasieten aanwezig zijn IN ONZE KLEDIJ wanneer men kledij aankoopt.

Tips en raadgeving van het Ministerie van Volksgezondheid
  • Maak er een gewoonte van om uw zojuist gekochte onderkleding (of kledij dat u hebt gekregen als geschenk zoals Jimmy) of ELK kledingstuk grondig te wassen voor dat u het aantrekt
  • U zou ook uw strijktechniek moeten aanpassen wanneer u uw pas aangekochte kleren wast door de kleren enkel te strijken wanneer ze volledig droog zijn!

De familie Verneute uit Nieuwpoort zou ook graag alle inwoners van Nieuwpoort en omstreken bedanken voor hun medeleven en vriendelijke wensen voor een spoedig herstel die ze gekregen hebben voor Jimmy.

U kunt Jimmy Verneute bereiken of volgen op Facebook of op Twitter:

Jimmy Verneute op Facebook

Jimmy Verneute op Twitter

Jimmy Verneute – V-NvA (Jimmy is the lijstrekker voor de V-NvA Nieuwpoort)