Laatste Nieuws
Home - Nationaal Nieuws - Oorzaak van de geurhinder in Lombardsijde van 16 november is gevonden.

Oorzaak van de geurhinder in Lombardsijde van 16 november is gevonden.


Oorzaak van de geurhinder in Lombardsijde van 16 november is gevonden.

Oorzaak van de geurhinder in Lombardsijde van 16 november is gevonden.

 

Van onze correspondent F Verstraete Middelkerke

De oorzaak van de geurhinder in Lombardsijde van 16 november is gevonden. Initieel ging men ervan uit dat een oplossingsmiddel geloosd werd en dat dit de oorzaak was van de geurhinder.

Maar Florys de rioolbeheerder heeft na een uitvoerig en diepgaand onderzoek uitgewezen dat de lozing gedaan werd in de Spermaliestraat 1, te Middelkerke. Het gemeentehuis dus, dat de geurhinder uiteindelijk het hevigst was in Lombardsijde is geen toeval.

Lombardsijde is sinds de fusie met Middelkerke in 1976 altijd al het afvoerputje van de hoofdgemeente Middelkerke geweest. Het was bovendien geen product dat de geurhinder in Lombardsijde veroorzaakt heeft. De talrijke onfrisse zaakjes van het zittend gemeentebestuur in Middelkerke moesten “geloosd” worden.

Rock-‘n-roll Pierre –de gemeentesecretaris van Middelkerke-  nam deze opdracht nogal letterlijk en dacht de opdracht uitgevoerd te hebben zoals het hem gevraagd werd. Over het product is er dus ook duidelijkheid want ook daarover werden de wildste speculaties gedaan.

Officieel dacht men aan een oplossingsmiddel maar de inwoners van Lombardsijde die altijd bij de pinken zijn dachten dat het ging om weggespoelde verkiezingsbeloftes.

Lees Ook Ik vlieg beter wanneer ik gedronken heb! – Piloot Tom Verstraete uit Nieuwpoort Bad

Niets van dat alles dus.

Een oplossing voor het probleem kan gevonden worden op de lange termijn.  Een nieuw gemeentehuis moet gebouwd worden met gescheiden riolering. De plaats daarvoor is ook al gekend, die komt er waar het huidig zwembad “Het Duinenbad” staat.

Geen polyvalent gebouw met voorzieningen voor de jeugd en kinderopvang maar een gemeentehuis dus. Gezien de noodzaak voor de afvoerperikelen is een volksraadpleging in dat specifieke geval onnodig.

Hiermee is niet alleen het hele verhaal duidelijk maar is toch weeral bewezen dat de inwoners van Lombardsijde het ergens wel bij het rechte eind hadden.

Volg F Verstraete