Laatste Nieuws
Home - Nieuws Regio Kust - Mysterieuze Ontploffing in Gasstraat Nieuwpoort Loopt Gelukkig Goed Af Zonder Slachtoffers !

Mysterieuze Ontploffing in Gasstraat Nieuwpoort Loopt Gelukkig Goed Af Zonder Slachtoffers !


Mysterieuze Ontploffing in Gasstraat Nieuwpoort Loopt Gelukkig Goed Af. Geen Gewonden!

Mysterieuze Ontploffing in Gasstraat Nieuwpoort Loopt Gelukkig Goed Af. Geen Gewonden!

De familie Demeiere uit de Gasstraat in Nieuwpoort is in een staat van shock vandaag na het vernemen van het nieuws dat Johan Demeiere bewusteloos gevonden was in zijn keuken na een bizarre explosie, veroorzaakt door een plastic  zak die gevuld was met talloze plastieken boodschapzakken in het kastje onder de gootsteen .

Een noodoproep naar de hulpdiensten werd rond ongeveer 21:30 gisteravond gemaakt door een buurman die de voordeur en ramen van het huis opengebrak om ingang te verkrijgen om vervolgens geconfronteerd te worden met ‘een muur van plastic zakken’

“Het was als een explosie in een ballon fabriek of zoiets “, zei Dominic Rabaey , die onmiddellijk de politie en hulpdiensten belde.

“Ik probeerde door de zee van plastieken zakken te geraken , maar er waren er gewoon te veel . Tegen de tijd dat de politie arriveerde twee uur later was ik enkel maar zo ver geraakt als de trap in de gang . “

Een reddingsoperatie kwam in aktie en een aantal hulpdienst teams uit naburige gemeenten verenigden zich in het zoeken naar overlevenden. Het was niet tot 04:00 vanochtend dat Mr. Demeieres ‘ schijnbaar levensloos lichaam werd gevonden onder de berg van plastic zakken.

Explosie experts geloven dat de 36 -jarige overweldigd was door de explosie na het openen van het kastje onder de gootsteen toen hij nóg een andere plastic zak probeerde toe te voegen aan de plastic zak zak die gevuld was met plastic zakken.

Ze moeten gewoon hebben opgebouwd over de tijd, de plastic zakken “ zei paramedicus Herman Boone.

Wij geloven dat de reeds volgepakte plastic zak gewoon ontplofte toen dhr Demeiere probeerde om nóg een andere plastic  zak er in te proppen waardoor de plastic zak -die tot barstensvol vol gepropt was met plastic zakken- ontplofte en hem op de grond gooide waarbij hij langzaam smoorde door de plastic zakken en het kon een langzame en zeer pijnlijke maar kleurrijke dood voor hem zijn geweest. “

De verzamelingswoede van plastic zakken begon in 1965 toen het Zweedse bedrijf Celloplast voor het eerst een prototype ontveilde, maar het was niet tot begin 1970 toen ExxonMobile een plastic zak op de markt bracht dat tot 10.000 keer zijn eigen gewicht kon dragen. Sedert 1970, de hobby en techniek van het verzamelen van plastic zakken is doorgepast van generatie tot generatie, met het kastje onder de gootsteen de meest begeerde plaats van keuze.

Aangenomen wordt dat een totaal van 40.000 plastic zakken de ganse gelijksvloers en het eerste verdiep, waar de twee slaapkamers zijn, bedekten  met als gevolg dat de deuren en vensters openbarstten met een geweldige kracht .

Waarom lees ik dit?

” Aan de positieve kant was het een zeer kleurrijk ongeluk. ” zei politie agent Puyppe , die als eerste op de scène was 2 uur later .

“Er waren rode zakken , blauwe zakken , groene zakken , witte zakken , blauw rood en witte zakken, zakken voor het leven, Lidl zakken, zakken van de Aldi, zwarte vuilnisemmer zakken en zelfs gestreepte rode en witte zakken van de Unic in Nieuwpoort uit de jaren zeventig en bruine met gouden strepen zakken van den oude Ludo in de Marktstraat . Het was nogal een verzameling ! “

Meer dan 450 mensen per jaar sterven aan plastic zak zak gerelateerde accidenten in Belgie en de regering heeft opgeroepen voor een aktie voor een betere bewustwording van de gevaren van het overbelasten van de plastic zak zak met plastic zakken in het kastje onder de gootsteen of wasbak .

Een aanbevolen beperking van750 plastic zakken per plastic zak zak wordt geadviseerd op het moment tot nader onderzoek kan worden gedaan over het fenomeen .