Laatste Nieuws
Home - Nieuws Regio Kust - Vastgoed en Immo - Facebook Koopt Het Internet

Facebook Koopt Het Internet


Facebook Koopt Het Internet

Facebook Koopt Het Internet

IN EEN gewaagde zet voor online overheersing, social networking site Facebook, vertelde CEO Mark Zuckerberg  Nieuwpoort Nieuws vandaag.  Facebook zal  $ 54 Miljard bieden voor het world wide web,  hun grootste aankoop tot nu toe.
De voorgestelde deal stuurde aandelen in Marc’s Zucherberg’s bedrijf in de hoogte met maar liefst 76% in de New York stock exchange na het ringen van de afsluitbel.

Het internet, dat momenteel eigendom is van een hand vol van  wereldwijde investeerders, zal naar verwachting het aanbod accepteren volgende week.

“We hebben ons oog gehad op het internet sedert geruime tijd,” Mr Zucherberg vertelde Nieuwpoort Nieuws vandaag. “Dit zal de grootste  overname ooit zijn in zijn soort en we zijn verheugd om onze leden dit fascinerende nieuws vandaag te brengen.  Facebook heeft grote plannen voor het internet en  gebruikers kunnen zich verheugen op het ervaren van deze veranderingen in Mei 2014. ”

Het is niet precies bekend welke veranderingen Facebook in petto heeft voor het internet, maar bronnen bevestigen de sociale media gigant heeft al plannen voor de invoering van een forfaitaire maandelijkse vergoeding voor gebruikers die de nieuwe internet dienst willen gebruiken.

Het nieuws is echter niet zonder protest.

Google CEO Larry Page heeft het besluit om het internet te verkopen gebrand als ‘absurd’ en  zwoer op zijn persoonlijke blog vandaag om de overname te onderscheppen.

“Dit soort dingen mag en kan niet gebeuren” schreef hij. ‘Facebook zal een monopolie hebben als het  het internet koopt en dat is niet eerlijk tegenover andere bedrijven.  Er moet een soort van wet tegen dit soort van  ding zijn. Ik ben echt boos. Echt boos! ”

Uitvinder en belangrijkste aandeelhouder van het internet, professor Leonard Kleinrock, was het niet mee eens met Pages commentaar toen Nieuwpoort Nieuws hem vroeg voor zijn opinie :

“Om te zeggen dat de overname  niet  wettelijk of moreel verkeerd is, is gewoon onzin.” Toen  ik Internet uitgevonden had,  wist ik dat ik iets enorm op het spoor was.  Een super overname was onvermijdelijk, en dus is de $ 21miljard die Ik ga  ontvangen voor mijn levens’  werk is normaal. Iedereen die anders denkt is gewoon jaloers “‘

Facebook heeft momenteel een waarde van meer dan 100 biljoen dollars en bezit al enkele honderden bedrijven en drie hele landen.

Vorig jaar de companie en stichter van facebook kwam onder controversie voor het kopen van  Mongolië en de transformatie van  het land’s uitgestrekte woestijn in datacenters voor  hun servers en het dwingen van miljoenen arme mensen uit hun huizen.

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd