Laatste Nieuws
Home - Nieuws Regio Kust - Een op vijf kinderen in Nieuwpoort leeft in armoede zegt Schepen Els Filliaert-Vanlandschoot

Een op vijf kinderen in Nieuwpoort leeft in armoede zegt Schepen Els Filliaert-Vanlandschoot


1 in 5 Nieuwpoortse kinderen leven in armoede

1 in 5 Nieuwpoortse kinderen leven in armoede

Een op vijf kinderen in Nieuwpoort leeft in armoede en beshikt niet over sommige basisbehoeften volgens Els Filliaert-Vanlandschoot, Schepen voor Gezinsbeleid (CD&V)

 

Els Filliaert-Vanlandschoot, ontveilde de studie gedurende de laaste gemeenteraadszitting van Nieuwpoort Stad, die uitgevoerd was in Nieuwpoort en rondgemeenten door de RUG bij opdracht van het OCMW in Nieuwpoort,

Mevrouw Els Filliaert-Vanlandschoot schilderde een grimmig beeld van Nieuwpoortse kinderen die hun dagen doorbrengen met knop-bediende mobiele GSM’s terwijl ze uitgelachen worden op school door rijkere kinderen die over een Iphone of Touchscreen Android GSM’s beshikken.

Ze zei dat de omvang van het probleem is zo groot dat -ondanks Overheidssteun en Sociale Dienst bijdragen- sommige kinderen werden zelfs achtergelaten in hun kamers op hun eigen om ‘zware boeken gemaakt van papier’ te lezen als bron van entertainment.

Els Filliaert-Vanlandschoot voegde toe: “2216 kinderen onder 12 jaar gebruiken nog steeds oude waardeloze Nokia’s die waarschijnlijk werden doorgegeven van een oudere broer of zus.” .

“In sommige van de meer extreme gevallen vonden we dat iets meer dan de helft van dat aantal kinderen niet eens beschikt over een X-Box of Playstation 4 en zich enkel konden amuseren met het ‘slangetjes spel op hun oude telefoons en door stinkende boeken te lezen

Schepen Filliaert-Vanlandschoot vertelde dat een van de onderzoekers beschuldigde werkloze en ook werkende ouders -die hoogstwaarschijnlijk te lui waren om een tweede of derde baan te krijgen- van het verwaarlozen van hun kinderen.

De onderzoekster zei tegen Els Filliaert-Vanlandschoot : “Alles wat we hoorden was het klagen van deze mensen:

“Oh ik kan me niet een I-Phone voor de kinderen veroorloven” en ook “Ik verdien slechts € 350 per week na belastingen!” en
“Ik heb een handicap dit en ik heb een handicap dat..“.

“Excuus na excuus! ” zei ze. “Sta op van het zitten op je achterste en ga een andere of een tweede baan zoeken in godsnaam” .

” Sommige van deze ouders zijn zo egoïstisch dat het me ziek maakt. Alles voor hen en niets voor hun kinderen .
Ze ontnemen de  menselijke basisbehoeften van hun kinderen.” besloot de onderzoeker volgens Schepen Filliaert-Vanlandschoot.

Schepen Els Filliaert-Vanlandschoot daagde het gemeentebestuur van Nieuwpoort uit om extra maatregelen te nemem om het probleem te verhelpen en suggesteerde een ‘Een I-Phone Voor Ieder Kind’ actie dat zou moeten plaats vinden gedurende de vakantiemaanden.