Laatste Nieuws
Home - Gezondheid - Dagelijks Alcohol Drinken Vermindert het Risico van Oud te worden met 70%

Dagelijks Alcohol Drinken Vermindert het Risico van Oud te worden met 70%


Dagelijks Alcohol Drinken Vermindert het Risico van Oud te worden met 70%

Dagelijks Alcohol Drinken Vermindert het Risico van Oud te worden met 70%

Een NIEUW onderzoek in verband met de effecten van alcohol op het menselijk lichaam en ouder worden heeft zonder enige twijfel bewezen dat als men dagelijks bier, wijn of andere alcoholische drankjes drinkt, men het risico op ouder worden met wel 68% vermindert.

Het baanbrekende onderezoek volgde 5000 vrijwilligers gedurende een periode van 50 jaar waarbij de helft van de proefpersonen toegaf dat ze dagelijks alcoholische drankjes dronken en de andere helft bestaande uit 2.500 proefpersonen die helemaal geen druppel alcohol aanraken.

“We ontdekten dat een grote meerderheid van degenen die zich onthielden van het drinken van alcoholische dranken uiteindelijk vreselijk oud en kwetsbaar werden”, verklaarde hoofdonderzoeker  Dr. Karel Tavernier, “terwijl de andere helft leuke, veelbewogen levens leidden en nooit echt helemaal oud werden en met succes stierven vóór de leeftijd van 65 “.

Lees ook Ik vlieg beter wanneer ik gedronken heb! – Piloot Tom Verstraete uit Nieuwpoort Bad

Dr. Tavernier, die toegeeft dat hij dagelijkse alcohol drinkt en nu spijt heeft dat hij de resultaten van het onderzoek niet eerder publiek gemaakt heeft , hoopt dat het rapport de perceptie die mensen hebben van alcohol zal veranderen en het stigma dat verbonden is aan mensen die elke
avond een drankje willen voordat ze naar bed gaan wegneemt.

“Als ik dit al eerder in mijn leven wist,” zei een deelnemer uit testgroep 2 van het onderzoek met wie we spraken, “nu ben ik gedoemd om oud te worden en een last voor mijn familie te zijn. En met de manier waarop onze regering haar ouderen behandelt, kan ik nu net zo goed beginnen met te drinken, maar ik hoop gewoon dat het niet te laat is “.