Laatste Nieuws
Home - Nationaal Nieuws - Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid Kondigt Nieuw Rijbewijs Aan

Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid Kondigt Nieuw Rijbewijs Aan


 Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid Kondigt Nieuw Rijbewijs Aan

Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid Kondigt Nieuw Rijbewijs Aan

Na de aankondiging van het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV) dat automobilisten zijn uitgenodigd om suggesties te geven over hoe zij graag het nieuw rijbewijs examen zouden zien uitgevoerd worden in de toekomst , werd het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid overspoeld met nuttige suggesties van het Belgische publiek.

Automobilisten stroomden naar de website van  het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (www.BIVV.be) in hun duizenden om hun suggesties te delen, maar een bepaalde suggestie heeft overweldigende steun vergaard.

“Nou ja, het lijkt automobilisten willen het ‘middelvinger saluut’ zien als een deel van het theorie- en praktijkexamen,” deelde onderzoeker van de BIVV Miran Scheers mee, “ en zoals we zeiden, we zijn nog maar in de overleggingsfase, maar als genoeg mensen denken dat de vertrouwde ‘fuck u en uw auto‘ handsignaal is in het voordeel van veiligere wegen, zullen we het verplicht maken.”

Rijdeskundigen hebben voor jaren een campagne uitgevoerd om de middenvinger-handsignaal-kwestie deel te maken van het theorie- en praktijkexamen en de officiële rij-etiquette.

Er is geen handgebaar dat beter zegt: ‘je hebt me afgesneden, lul. Ik zal je met een mes steken als je zelfs er maar aan denkt om uit je wagen te komen’ , dan de middelvinger. Het werd tijd dat het wordt toegevoegd aan het rijbewijs examen “deelde examinateur van GOGA (Groepering van Erkende Ondernemingen voor Autokeuring en Rijbewijs) Luc Degeyter mee.

Enkele suggesties, zoals het middelvinger handsignaal, hebben een positieve reactie ontvangen, maar sommige andere autobestuurders hebben minder ‘traditionele‘ wijzigingen voor het examen voorgesteld.

Het is tijd dat we toegeven dat zodra je het examen gedaan hebt, doe je automatisch 90km/h in een bebouwde kom of net buiten het ziekenhuis of een school, omdat je er geen reet om kan geven” gaf boy-racer Luc Desaever toe, “Maar waarom proberen we niet de nieuwe suggesties voor het examen, zodat we allen betere chauffeurs kunnen worden? ‘

Luc maakte een aantal voorstellen die enige steun onder boy-racers en andere enthousiasten hebben gekregen.

Indien aanvaard automobilisten kunnen zich beloond vinden voor het aantal keren dat ze zweren, terwijl het niet stoppen voor een rood licht, een handrem-draai of drifting -een autorijtechniek waarbij de bestuurder de auto in een vloeiende zijdelingse beweging (dwars) door een bocht stuurd- hen bonuspunten kan opleveren

De criteria voor een ‘Donught‘ -een handrem draai- zijn nog onduidelijk maar de BIVV consultatieperiode is nog in de kinderschoenen.

“Het zou goed zijn als we lessen kunnen krijgen over hoe je selfies kan nemen tijdens het wisselen van een rijstrook.. ik heb altijd moeite met die ene,” geeft voorlopig beperkt rijbewijshouder en fervent Instagram gebruiker Sabrina Verbrecht toe.

De deadline om uw suggesties in te zenden is 18 juli en kort na de deadline een aantal van bovenstaande praktische aanpassingen kan deel uit maken van het officiële rijbewijs examen waarmee nieuwe automobilisten zullen worden geconfronteerd.